A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hersh: Míg az USA tagadja az Északi Áramlat elleni támadásban való részvételét, Európa válságban van

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök azért rendelte el az Északi Áramlat gázvezetékek szabotálását, mert elégedetlen volt azzal a támogatással, amelyet Olaf Scholz német kancellár nyújtott Ukrajnának az Oroszországgal való konfliktusban – állítja Seymour Hersh veterán oknyomozó újságíró.

Hersh először egy februárban megjelent cikkében vádolta meg Washingtont a kulcsfontosságú európai energiaútvonal tönkretételével, majd a China Daily című napilapnak adott – pénteken megjelent interjújában – újabb állításokat tett.

„Az [amerikai] elnök attól tartott, hogy Scholz kancellár nem akart több fegyvert és több fegyvert [Kijev számára] küldeni. Ennyi az egész. Nem tudom, hogy ez harag vagy büntetés volt-e, de a nettó hatása az, hogy elvágott egy Nyugat-Európán keresztül vezető fő energiaforrást”

– állította Hersh.

Annak ellenére, hogy az USA megpróbálja tagadni az Északi Áramlat elleni támadásban való részvételét, „Európa most válságban van”, és Biden „sok kritikát fog kapni azért, amit tett” az elkövetkező hónapokban – érvelt az újságíró.

A Pulitzer-díjas író azt állította, hogy „azokat az embereket, akiket eredetileg felkértek a feladat elvégzésére” a vezetékek megsemmisítésére, Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó 2021 vége felé kereste fel.

Seymour Hersh mai leleplezése arról, hogyan született meg a fedősztori az Északi Áramlat felrobbantásáról


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Joe Biden elnök találkozója Olaf Scholz német kancellárral az Ovális Irodában, 2023. március 3. (A Fehér Ház hivatalos fotója: Adam Schultz)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: