Donald Trump: nem alapítunk új pártot

Amerikai elnökválasztás: Trump jóváhagyta az átadás megkezdését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdje a kormányzati hatalom átadásának-átvételének hivatalos eljárását – tudatta maga Trump a Twitteren kedd hajnalban.

Fotó: TASR/AP
Az elnök a közösségi oldalon azt írta, hogy a választások eredményével kapcsolatos jogi eljárásokat nem állítják le.

Folytatjuk a harcot, és szerintem győzni fogunk! De országunk érdekében arra teszek javaslatot, hogy Emily és csapata tegye meg a szükséges teendőket a kezdeti eljárások megindítására, és a saját csapatomat is ugyanerre kértem”

– utalt Trump a kormányzati átadás-átvétel lebonyolításáért felelős Általános Szolgáltatások Igazgatóságának (General Services Administration, GSA) vezetőjére, Emily Murphyre, aki a CNN értesülése szerint levélben értesítette Joe Biden demokrata elnökjelöltet, hogy megkezdődhet az átadás, és Biden rendelkezésére bocsátja az erre a célra elkülönített szövetségi erőforrásokat.

A hatalomátadási folyamatot Biden részéről levezénylő csoport vezetője, Yohannes Abraham hétfőn este közleményben jelentette be, hogy már meg is kezdték az egyeztetéseket a szövetségi kormányzat tisztségviselőivel, elsősorban a koronavírus-járvány ügyében és nemzetbiztonsági kérdésekről.

Az elnök jogászcsapata a michigani elnökválasztási eredmények hitelesítése után azt közölte: a hitelesítés „egyszerű eljárásjogi szabály”, és a keresetekkel folytatja a jogi küzdelmet.

A georgiai választási hatóságok hétfőn este bejelentették: a szavazatok ismételt újraszámlálását kedden kezdik meg, és csütörtökön helyi idő szerint éjfélkor fejezik be. Abban az államban is Biden vezet.

MA.7 | TASR

Nyitókép: AP PHOTO/PATRICK SEMANSKY

One thought on “Amerikai elnökválasztás: Trump jóváhagyta az átadás megkezdését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük