KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai csapatok tartózkodnak Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A katonai személyzet a hírek szerint a nyugati fegyverszállításokat ellenőrzi

Amerikai katonák tartózkodnak a helyszínen Ukrajnában, ahol az országba érkező NATO-fegyverszállítmányokat figyelik  – közölte egy neve elhallgatását kérő Pentagon tisztviselő hétfőn. Nem világos, hogy hány katonáról van szó, és azok hol tartózkodnak.

Ugyanez a tisztviselő az Associated Pressnek és az NBC News-nak azt nyilatkozta, hogy a csapatok kontingensét Garrick Harmon dandártábornok, az Egyesült Államok kijevi védelmi attaséja vezeti.

„Többször is volt ilyen ellenőrzés”

nyilatkozta és hozzátette, hogy az ellenőrzések nem „a frontvonalak közelében” zajlanak, hanem ott, ahol a biztonsági feltételek ezt megengedik.

Az Egyesült Államok akkor is ellenőrizte az Ukrajnába küldött fegyverszállítmányokat, mielőtt Oroszország februárban megkezdte hadműveletét, de napokkal annak megindítása előtt kivonta a személyzetét az országból. Nem tudni, azóta hány katona tért vissza, és mikor kezdődtek újra az ellenőrzések.

Kiemelt kép:  Az amerikai hadsereg 82. légideszant hadosztályának tagjai a Lengyelországba készülnek az észak-karolinai Fort Braggból, 2022. február 14. © AP / Nathan Posner


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: