KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A harmadik világháború már ténylegesen elkezdődött – Nouriel Roubini neves közgazdász szerint „minden ketté fog szakadni”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A New York-i Egyetem professzora a múlt héten a Der Spiegelnek adott interjút, és felsorolta a világ legégetőbb problémáit

Felidézve a Nemzetközi Valutaalap által nemrégiben rendezett eseményt, Niall Ferguson történészre hivatkozott, aki

„egy ott elhangzott beszédében azt mondta, hogy szerencsések lennénk, ha csak olyan gazdasági válságot kapnánk, mint az 1970-es években – és nem olyan háborút, mint az 1940-es években”.

A főbb globális fenyegetésekről szólva Roubini megemlítette az Oroszország és Ukrajna között most zajló konfliktust, hozzátéve, hogy Irán és Izrael is „ütközőpályán” van.

„Azt olvastam, hogy a Joe Biden-kormányzat arra számít, hogy Kína inkább előbb, mint utóbb megtámadja Tajvant” – mondta a közgazdász, összegezve, hogy 

„a harmadik világháború gyakorlatilag már elkezdődött”.

A Washington és Peking közötti rivalizálás nagymértékben táplálja a feszültséget – jegyezte meg Roubini, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok megtiltotta bizonyos félvezetők Kínába történő exportját, és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nyomást gyakorol az európai nemzetekre is, hogy azok szakítsák meg a kereskedelmi kapcsolatokat az országgal. 

Úgy véli, hogy ezzel a globalizált világ felbomlása fenyeget.

„Kereskedelem, pénzügyek, technológia, internet: Minden ketté fog szakadni” – jósolta.

„Nem volt világos, hogy a nem szövetséges országok az USA oldalára állnak-e a konfrontációban – mondta. 

„Megkérdeztem egy afrikai ország elnökét, hogy miért Kínából kapja az 5G technológiát és miért nem nyugatról. Azt mondta nekem, hogy mi egy kis ország vagyunk, így valaki úgyis kémkedni fog utánunk. Akkor akár a kínai technológiát is vehetem, az olcsóbb” – árulta el a közgazdász a Der Spiegelnek.

A professzor attól tart, hogy az Egyesült Államok és Európa politikai rendszere nem lesz képes kezelni a problémákat, ami a jobboldali kormányok felemelkedéséhez vezethet.

Ez is érdekelheti:  Mit tudhatott Magyar Péter politikai szövetségese a milliárdokat eltüntető bűnszervezet sötét ügyleteiről?

Nouriel Roubini a 2008-09-es pénzügyi válság előrejelzésével vált ismertté, és a Wall Street emiatt „Doktor Doom”-nak nevezte el.

A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás: alternativhirek.com

Eredeti cikk: https://swentr.site/news/565734-doctor-doom-world-war/

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük