KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai beismerés: nem bírjuk a végtelenségig támogatni Ukrajnát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Fehér Ház felülvizsgálta álláspontját, hogy addig támogatja Ukrajnát Oroszország ellen, ameddig csak kell, és az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója révén tudatta, ahogy múlik az idő, úgy csökken Amerika képessége Kijev megsegítésére – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

„Hétről-hétre nehezebbé válik azoknak az eszközöknek és kapacitásoknak az előteremtése, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Ukrajna megvédje területét, és előre nyomuljon”

– mondta Jake Sullivan, Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója hétfői sajtóértekezletén.

A katonai és pénzügyi támogatás nem Biden elnök ígéretén múlik – adta értésre Sullivan -, hanem a kongresszus akaratán. A republikánus többségű alsóház ugyanis akadályokat gördít a támogatás útjába, és ahhoz a feltételhez kötötte a közszolgálati szférában dolgozók illetményének biztosítását, hogy a kormány nem utalja át Kijevnek a legutóbb kilátásba helyezett összeget.

„Az ablak becsukódik” – mondta Sullivan. Nem tudnak mindent megadni Ukrajnának, amire szüksége volna – fűzte hozzá keserűen.

Washington, 2023. november 14. kedd (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó sajtótájékoztatót tart a Fehér Házban, 2023. szeptember 21-én © Drew Angerer / Getty Images

Ez is érdekelheti:  Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük