TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Állítólag Várhelyi Olivér „zsarolta meg” a Ficoval történtekkel a grúz miniszterelnököt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint arról korábban a Magyar Békekör értesüléseit közzétéve beszámoltunk, az Európai Unió Bizottságának megbízottja azzal zsarolta meg a grúz miniszterelnököt, hogy ha nem vonja vissza az idegen ügynökökre vonatkozó törvényt, a szlovák miniszterelnök sorsára juthat. Időközben Várhelyi Olivér az EU bővítési biztosa jelentkezett állítva, hogy ő tette ezt a kijelentést, és reagált is a médiában szétröppent hírre: „félreértették” a szlovákiai merényletre való hivatkozását.

Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédsági és bővítési biztosa jelentkezett, mint az a tisztviselő, aki állítólag gyilkossággal fenyegette meg Irakli Kobakhidze grúz miniszterelnököt, kijelentve, hogy megjegyzéseit kiragadták a szövegkörnyezetből.

Kobakhidze csütörtökön a közösségi médiában közzétett bejegyzésében leírta, hogy nemrégiben telefonon beszélt egy meg nem nevezett uniós biztossal, aki állítólag azt mondta neki, hogy „látod, mi történt Ficoval, nagyon óvatosnak kell lenned”.

Robert Fico szlovák miniszterelnök a múlt héten túlélt egy ellenzéki aktivista által elkövetett merényletet. Az EU inkább az országban tapasztalható „politikai polarizálódással” indokolta az incidenst, és nem a szlovák miniszterelnököt illető brüsszeli bírálatokkal.

„Szeretném kifejezni nagyon őszinte sajnálatom, hogy telefonbeszélgetésem egy bizonyos részét kiragadták a szövegkörnyezetből”

– fogalmazott Varhelyi csütörtökön kiadott közleményében  Kobakhidze szavai kapcsán.

Varhelyi szerint a szavait „nemcsak teljesen kiragadták a szövegkörnyezetből”, hanem „olyan módon tálalták a nyilvánosság elé, amely a telefonbeszélgetésem eredetileg szándékolt céljának teljes félreértelmezésére adhat okot”.

Varhelyi azért hívta fel Kobakhidzét, hogy felszólítsa, hagyjon fel a külföldi befolyás átláthatóságáról szóló törvénnyel, amelyet a múlt héten fogadott el a grúz parlament. Azzal érvelt, hogy ez „tovább gerjesztené a már amúgy is törékeny helyzetet” az országban, és „további polarizációhoz és esetlegesen kontrollálatlan helyzetekhez vezethet Tbiliszi utcáin”.

„Ebben a tekintetben a legutóbbi szlovákiai tragikus eseményt példaként és utalásként hozták fel, hogy hová vezethet egy társadalomban, még Európában is, az ilyen [magas szintű] polarizáció”

– írta Várhelyi.

Ez is érdekelheti:  "Fuss az életedért!" - asszonyok mentették meg az ukrajnai férfit a kényszersorozástól (18+)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Várhelyi Olivér, az EU szomszédsági és bővítési biztosa Fotó: © Muhammed Selim Korkutata / Anadolu via Getty Images

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Állítólag Várhelyi Olivér „zsarolta meg” a Ficoval történtekkel a grúz miniszterelnököt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük