TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió Bizottságának megbízottja azzal zsarolta meg a grúz miniszterelnököt, hogy ha nem vonja vissza az idegen ügynökökre vonatkozó törvényt, a szlovák miniszterelnök sorsára juthat – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön a grúz miniszterelnök bejelentése alapján.

Telefonbeszélgetésükön a brüsszeli bizottság meg nem nevezett, de feltételezhetően külpolitikai ügyekben illetékes biztosa a következőt mondta Irakli Kobakhidze grúz miniszterelnöknek: „Ön látta, mi történt Ficóval, legyen nagyon óvatos”.

„Beszélgetésünkön az EU-biztos egy sor intézkedést sorolt ​​fel, melyet a nyugati partnerek hozhatnak, és a felsorolás közben megemlítette: Látta, mi történt Ficóval, legyen nagyon óvatos”

– kürtölte világgá a grúz kormányfő, már csak elővigyázatosságból is.

A külföldi ügynöktörvényt, az úgynevezett átláthatósági törvényt május 14-én harmadik olvasatban is jóváhagyta a grúz parlament, de Salomé Zurabisvili grúz elnök május 18-án megvétózta. Az Egyesült Államok és az Európai Unió Bizottsága azzal fenyegette meg a kormányt, hogy ha ellene szegül az elnöki vétónak, és végső jóváhagyásra a parlament elé terjeszti a törvényt, szankciókkal számolhat.

A grúz parlament jövő héten dönt a külföldi ügynök törvényről, melynek lényege, hogy Grúziában is átvilágítják azokat a szervezeteket és személyeket, akiket és amelyeket külföldről pénzelnek, hogy érdekeiknek megfelelő politikai vezetést juttassanak az ország élére.

Tbilisziben az elmúlt hetekben kormányellenes tömegtüntetések sora bizonyította az idegen befolyás meglétét. A felhergelt emberek a demokrácia nevében követelték, hogy ne gördítsenek akadályt a külföldről finanszírozott szervezetek és személyek politikai tevékenységének útjába.

 

Tbiliszi, 2024. május 23. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: A Robert Ficó elleni merénylet pillanata 2024. május 15-én / Fotó: YouTube/RTC Prievidza / Printscreen

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: se pénzt, se embert nem küldünk a háborúba

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük