TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Alkotmányos-e az Alkotmány?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Annyira értelmetlen az ellenzék nemleges válasza a címben feltett kérdésre, hogy értelmes ember , akinek kicsit is van jogérzése, nem is akar foglalkozni ezzel. De……..

Néhány értelmes tanult ember hosszú jogi levezetése megdöbbentően ostoba, de végeredményben érthető a szándék. A nem szemellenzős félvad ellenzéki tisztán látja, hogy, ha van is esély az Orbán-kormány leváltására, de a kétharmad az álmok világába tartozik, ezért keresik azt a megoldást, hogy lehetne, mondjuk 51 %-os többséggel új Alkotmányt írni és megváltoztatni kétharmados törvényeket.

Azt el tudom képzelni, hogy az Unió igyekezne szemet hunyni. Azt tisztán látom, hogy egy 2022-es kormányváltás esetén teljesen biztos, hogy 2026-ben újra kétharmaddal nyerne a Fidesz, hála az ellenzéki kormány(ok) megelőlegezhető működésének. És akkor a Fidesz élhetne ezekkel az „alkotmányos reform” és „jogalkotói forradalom” elnevezésű (mármint a jelenlegi ellenzék által elnevezett) megoldással és minden további nélkül egyszerű többséggel minden Alkotmányt, kétharmados törvényt eltörölhetne, megváltoztathatna. Sőt a vége a tökéletes jogállamiság lenne, melyben 1 ember is tudna kétharmados, négyötödös, öthatodos stb. törvényeket hozni. Hogy is van? Akkor meg minek a parlament? Elvégre ez a logikájuk vége.

Mindenesetre igyekeznek az egyszerű szavazót elérni. Ennek egyik érvrendszere, hogy:

1. A NER-t- azaz a jelenlegi un. fideszes Alkotmányt elkapkodva, gyorsan néhány             ember írta.
2. Nem Alkotmánynak nevezik.
3. Nem volt megerősítés, megbeszélés a nép részéről, pl. népszavazás formájában.
4. Nem az állampolgárok tömegei fogadták el, hanem néhány képviselő.

És akkor most mi van?

A világ egyik legdemokratikusabb, legalkotmányosabb Alkotmányát (a liberális megmondók szerint!) Függetlenségi Nyilatkozatnak hívják. Végeredményben az USA nem alkotmányos Alkotmánya, pedig nem Alkotmány…..Kicsit zavaros, de nem én tehetek róla, hanem, akik ilyenbe kötnek bele.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

A Függetlenségi Nyilatkozatot bizottságnak nevezett 5!! azaz öt fő írta. Addams, Franklin, Jefferson, Livingston és Sherman kongresszusi képviselő urak. Rossz pont lehet a gender igen kevés képviselője a csoportban, de ezt most hagyjuk. Öt főbe nem fér bele és kész. Egyes visszaemlékezők szerint maga a Nyilatkozat szinte teljes egészében Jefferson munkája, a többiek legfeljebb stílusbeli módosításokat, helyesírási problémákat oldottak meg, de ez most szintén érdektelen. Lényeg, hogy igen kevesen írták meg a Függetlenségi Nyilatkozatot.

Aztán – ha jól emlékszem – nem volt semmi egyeztetés, népszavazás. Ez a munka 12(!) napjába nem is fért volna bele.

De most jön a legszebb: magát a Függetlenségi Nyilatkozatot gyakorlatilag aláírással fogadták el. 56 kongresszusi képviselő aláírta és ezzel gyakorlatilag érvényes lett és évszázadok óta alap a mindennapi élethez.

A magyar Alkotmányt, a NER-t a Parlamentben emlékezetem szerint 138 képviselő szavazta meg…..

Hurrá, jobbak vagyunk Amerikánál!

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük