KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Agyament Nyugat: A Krími híd építésében résztvevő vállalatokat ítéltek el Hollandiában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A holland ügyészség (OM) négy holland vállalatra és nyolc vezetőjére szabott ki bírságot, amiért megsértették az Európai Unió Oroszországgal szemben hozott gazdasági szankcióit azzal, hogy 2014 és 2017 között részt vettek a Kercsi-szoros két partját összekötő Krími híd építésében – tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál pénteken.

Az ügyészség közleménye szerint az érintett cégek különböző gépeket, gépalkatrészeket szállítottak, valamint technikai segítséget és egyéb szolgáltatásokat nyújtottak a 19 kilométer hosszú híd építéséhez.

„A Krími híd részben a holland tudás és szakértelem felhasználásának köszönhetően épült meg”

– fogalmaztak.

Az ügyészség a vállatokra 5000 és 100 ezer euró közötti összegű pénzbírságot szabott ki, az érintetteket pedig 20 és 60 óra közötti közmunkára ítélte.

Közölték, további három vállalat és vezetőik ügyében is eljárás van folyamatban. Hozzátették: elegendő bizonyíték támasztja alá, hogy ez a hét cég bűncselekményt követett el a hatályos gazdasági szankciók megszegésével. A bűncselekményt szándékosan követték el, ugyanis „tudták vagy tudniuk kellett”, hogy tevékenységük gazdasági szankciókat sért – írták.

A szankciók megsértését jelentő, tiltott áruk és szolgáltatások értékesítéséből a cégek mintegy 71 330 euró (mintegy 28,5 millió forint) összegű haszonra tettek szert. A jogellenesen szerzett profitot a holland ügyészség lefoglalta – tette hozzá a hírportál.

Egy oroszbarát kommandó 2014. február 27-én szállta meg a dél-ukrajnai Krími Autonóm Köztársaság parlamentjét, a képviselők oroszbarát kormányt választottak, és népszavazást írtak ki az Oroszországhoz való csatlakozásról. A Krímet a népszavazás eredményére hivatkozva csatolták Oroszországhoz, amit a nemzetközi közösség azóta sem ismer el és a félszigetet Ukrajna orosz megszállás alatt álló részének tekinti.

Az Európai Unió a Krím félsziget és Szevasztopol jogellenes elcsatolása nyomán 2014 márciusa óta több lépésben korlátozó intézkedéseket vezetett be Oroszországgal szemben. Egyebek mellett az orosz gazdaság bizonyos ágazatait célzó gazdasági szankciókat rendelt el.

Ez is érdekelheti:  Time: Ukrajnában ismét a nők mozgósítására szólítottak fel

 

Kiemelt képen a Krími híd / Fotó: Wikimédia

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük