KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Afganisztán: Menekülnek az amerikaiak, mindent megsemmisítenek maguk után (frissítve) 📺

A kabuli amerikai nagykövetségen az amerikai tisztségviselők megsemmisítik az érzékeny dokumentumokat miközben a tálib erők folyamatosan vonulnak be a városba. Az ott dolgozók már az evakuálásra készülnek ezt a Fox News jelentette pénteken és megsemmisítik a számítógépeket, telefonokat és egyéb berendezéseket

A tálibok pénteken Afganisztán három nagy városát is elfoglalták és folyamatosan vonulnak be Kabulba is. Antonio Guterres az ENSZ főtitkára pénteken arra szólította fel tálibokat hogy békésen vonuljanak be városba és kerüljék az erőszakot.

Ugyanakkor az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége csütörtökön egy Tweet üzenetben azt tette közzé, hogy egyes helyeken a tálibok kivégzéseket hajtanak végre, ami háborús bűncselekmény. Közben az Egyesült Államok – hogy segítsen a nagykövetség evakuálásában – amerikai katonákat telepít Kabulba. Az USA szinte az összes katonáját kivonta az országból, így a tálibok akadálytalanul tudják átvenni a hatalmat és elfoglalni a fővárost.

A nagykövetség kiürítése mellett a Biden-adminisztráció megpróbálja kimenekíteni az országból az amerikai haderőt addig segítő afgán munkatársakat is, közben a tálibok egyes értesülések szerint levadásszák és meggyilkolják azokat, akik korábban együttműködtek az Egyesült Államokkal.

 

Amerikai állampolgárok és segítőik menekítése Kabulból

Az alábbi videóban az látható, amint több száz ember száll fel egy C-17 Hercules szállítógépre, mielőtt a tálibok elfoglalnák az utolsó, az afgán kormányerők ellenőrzése alatt álló jelentős repülőteret. Közben a kabuli biztonsági helyzet folyamatosan romlik, egyes értesülések szerint már a repülőtér környezetében is harcok folynak, Joe Biden amerikai elnök pedig éppen nyaralását tölti.

Két nappal ezelőtt a Fehér Ház nevében Nancy Pelosi egy közleményt adott ki, melyben Biden-t dicséri bölcsessége és előrelátása miatt, mivel 5000 amerikai katonát vezényelt Kabulba az evakuálás biztosítására és Ashraf Ghani afgán elnök védelmére. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok figyelemmel kíséri a tálibok bánásmódját a fiatal afgán lányokkal és nőkkel szemben.

Jim Jordan amerikai republikánus párti képviselő kritikus hangon ítélte el a Biden-adminisztrációt a kabuli evakuáció miatt. A 82. légideszant hadosztály kétségbeesetten dolgozik azon, hogy a maradék amerikai diplomáciai személyzetet és állampolgárokat is kimenekítse az országból. Véleménye szerint, ami most zajlik, az nagyon hasonlít a Saigon bukását idéző ​​drámai jelenetekhez, miközben Joe Biden amerikai elnök nyaral – mondta Jim Jordan.

Kiemelt kép: NOORULLAH SHIRZADA/AFP

A Daily Caller, Post Millennial nyomán

Ez is érdekelheti:  Irán tagadja, hogy részt vett volna a Trump elleni gyilkossági kísérletben

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük