KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A woke-őrület következménye Amerika történetének második legnagyobb bankcsődje

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több amerikai médium is arról számolt be a napokban, hogy hemzsegtek az LMBTQ-aktivisták a világszerte tőzsdei pánikot és zuhanást okozó Silicon Valley Bank vezetésében.

Maga a kockázati menedzsmentfelelős, Jay Ersapah is woke-mozgalmárként ismert, miközben az igazgatótanács gyakorlatilag balliberális kifizetőhelyként működött. A történetben az igazi csavar az, hogy ezek után a Biden-adminisztráció az amerikai adófizetők pénzéből szanálja a saját hívei által csődbe vitt gigabankot.

Világszerte megrázta a tőzsdéket a Silicon Valley nevű amerikai gigabank csődje. Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, március 10-én Joe Biden elnökhöz fordult segítségért Kalifornia kormányzója. Akkor már nyilvánvaló volt, hogy az egész állam gazdaságára súlyos hatással lehet a Silicon Valley Bank (SVB) összeomlása, ami az Egyesült Államok 16. legnagyobb bankja volt. Az SVB csődjét az ország történetének második legnagyobb pénzintézeti összeomlásaként emlegetik a szakértők, ami egyben a legnagyobb a 2008-as válság óta.

Bankpánik Amerikában – az SVB-csőd csak az első csontváz a szekrényben?

Az azonban eddig kevésbé volt ismert, hogy milyen folyamatok állnak a gigabank összeomlása mögött.

A régóta liberális Kaliforniában működő pénzintézet kockázatkezelésért felelős részlegét – 2022 augusztusa óta „csak” az angliai leánybankét – az ottani woke-ideológia egyik fő képviselője, Jay Ersapah vezette, aki közismert LMBTQ-aktivista. A bank menedzsmentjében szintén feltűnt több LMBTQ-mozgalmár, a hitelintézet igazgatótanácsa pedig gyakorlatilag demokrata párti kifizetőhelyként működött.

Múlt hétvégén, már a bankcsőd bejelentését követően a New York Post arról írt, hogy az SVB kockázatkezelési részlegének vezetője ideje nagyrészét egy sor LMBTQ-program előmozdításával töltötte, például úgynevezett biztonságos terek létrehozásával, ahol az alkalmazottak megoszthatják a homoszexuális „coming out”-történeteiket, vagyis nyilvánosságra hozhatják szexuális orientációjukat. Mindemellett a bevallottan „queer”, azaz nem heteroszexuális vagy ciszgendervonzalmú Ersapah indította el a hitelintézet első egy hónapos Pride-kampányát is, nem titkoltan saját szexuális irányultságával indokolva azt. Mindemellett – miközben az anyabank a csőd felé robogott – Ersapah világszerte utazgatott úgynevezett „másságpéldaképként”.

Fontos körülmény az is, hogy az SVB igazgatótanácsát a Demokrata Párt befolyásos támogatói uralták.

A 12 tagú testületben felbukkant Hillary Clinton egy nagy pénzügyi támogatója, Barack Obama egy politikai kinevezettje és egy földrajzilag is Nancy Pelosi volt képviselőházi elnökhöz közeli – a rezidenciájának szomszédságában működő –, Napa-völgyi borász. A Fox News beszámolója szerint általában véve is igaz, hogy az igazgatóság tagjai Obama, Clinton, Biden és kaliforniai demokrata kongresszusi képviselők adományozói voltak, akik a Biden-féle párt kampánygépezetét is pénzelték. A támogatottak listáján ráadásul pikáns módon a befolyásos szenátusi bankügyi bizottság tagja, Mark Warner is szerepel. Összességében sokatmondó, hogy a 12 igazgatósági tagból mindössze egyetlen embernek volt befektetési banki tapasztalata.

A Fox Newsnak a több sikerkönyvet is jegyző Douglas Murray arról beszélt, hogy „ha megnézzük, hogy a Silicon Valley Bank milyen feltételek alapján alkalmazott és hitelezett, minduntalan azt hangoztatták, nem az a lényeg, hogy a bank visszakapja a pénzét abban az őrült pénzügyi intézésmódban, ahogy működtek, hanem hogy például éppen elég pénzt hiteleznek-e a kisebbségiek által tulajdonolt vállalkozásoknak, vagy női tulajdonos által vitt cégeknek”.

Murray úgy összegzett a napokban a New York Post által közölt véleménycikkében, hogy „a másság és az egyenlőség első helyre emelése majdnem bedöntötte a gazdaságot”.

A történtek abszurditását fokozzák azzal, hogy a bankvezetéshez hasonló pártállású és ideológiájú, woke-liberális Biden-adminisztráció az amerikai adófizetők pénzéből szanálja a saját hívei által csődbe vitt gigabankot.

Magyar Nemzet

Az „Egyesült Kelet” lenyomja az amerikai és az európai bankokat egy új valuta megalapozásával – Bedől a Credit Suisse, a globalizmus intézményi óriása ?!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: