KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Világbank újabb 1,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Világbank 1,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának, amelyet a japán kormány garantál – közölte a pénzintézet pénteken.

A pénzt Kijevbe irányítják a kitelepítettek szükségleteinek kielégítésére és “a közpénzek kiadásainak átláthatóságát és elszámoltathatóságát fokozó reformok támogatására”, valamint “a piacok jobb működésének elősegítésére”.

A kölcsönt a japán kormány garantálja az “Advancing Needed Credit Enhancement for Ukraine Trust Fund” kezdeményezés részeként, és célja a szociális biztonság és a gazdasági fejlődés támogatása.

A Világbank szerint a csomag segít finanszírozni “a károsodott vagy megsemmisült ingatlanok nyilvántartásának létrehozására irányuló reformokat, amelyek lehetővé teszik a kártérítési kifizetéseket és irányítják a lakásépítést Ukrajnában”. Segítséget nyújt továbbá a közbeszerzési rendszer megerősítéséhez és az ország adóbevallási keretének javításához az adócsalás és adókikerülés visszaszorítása érdekében”.

A VILÁGBANK EDDIG TÖBB MINT 37,5 MILLIÁRD DOLLÁRT MOZGÓSÍTOTT UKRAJNA PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSÁRA, AMELYBŐL KÖZEL 23 MILLIÁRD DOLLÁRT MÁR FOLYÓSÍTOTTAK – KÖZÖLTE A SZERVEZET.

Az ukrán költségvetés a nyugati támogatásoktól kapott pénzinjekciókkal tartja életben magát. Kijev támogatói 2022 februárja óta mintegy 170 milliárd euró pénzügyi támogatást folyósítottak – derült ki a Kieli Világgazdasági Intézet adataiból.

Csütörtökön a Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa bejelentette, hogy döntése értelmében Kijev “mintegy 890 millió dollárnak megfelelő összeget vehet fel, amelyet költségvetési támogatásra irányítanak”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: