KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A török belügyminiszter: Mindenki árulónak tekintendő, aki Amerika-barát politikát folytat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Törökországban ma tartják az elnökválasztás második fordulóját. A választópolgárok Recep Tayyip Erdogan jelenlegi államfő és Kemal Kilicdaroglu ellenzéki jelölt között választanak.

A törökországi elnökválasztás május 14-én tartott első fordulójában egyetlen jelöltnek sem sikerült elérnie az 50 százalékos küszöböt. Több mint 60 millió ember jogosult szavazni a török elnökválasztáson, köztük 4,9 millió első szavazó. Összesen 191 885 urnát helyeztek el a szavazók számára Törökországban.

A török ​​legfelsőbb választási tanács szerint csütörtökön, helyi idő szerint délelőtt 10 óráig már több mint 1,89 millióan – 1 895 430-an – szavaztak a török ​​külképviseleteken és vámhivatalokban.

Közben a török belügyminiszter markáns kijelentést tett az Egyesült Államokkal, pontosabban az USA-t támogató politikusokkal, szervezetekkel és magánszemélyekkel kapcsolatban.

Suleyman Soylu török ​​belügyminiszter ugyanis annak a véleményének adott hangot, hogy hazaárulónak tekinti mindazokat, akik az Egyesült Államok érdekeit támogató politikát folytatnak az országban.

„Szeretnék rámutatni arra, hogy ezentúl mindenkit, aki Amerika érdekeit védő és támogató politikát folytat, legyen az párt vagy magánszemély, azt az anyaország [Törökország] árulónak tekinti. Teljesen nyilvánvaló, hogy Amerikának mi a szándéka Törökországgal – mondta Soylu.

A török belügyminiszter korábban többször is azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy beavatkozik a törökországi választási folyamatba. Szerinte maga Joe Biden amerikai elnök áll minden Törökország elleni akció mögött.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Sha Dati/XinHua / www.globallookpress.com

One thought on “A török belügyminiszter: Mindenki árulónak tekintendő, aki Amerika-barát politikát folytat

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: