KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A SZILK értékelése Orbán Viktor és Wolfgang Schüssel beszélgetésével kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Szent István Légiója Közösség (SZILK) is beszámolt arról a beszélgetésről, amelyet Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel a minap a Karmelita kolostorban.

Az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé a közösségi hálón megjelent értékelést:

Orbán magyar miniszterelnök főbb kijelentései Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárral folytatott beszélgetésében:

Az Európai Unió nem elég erős ahhoz, hogy Oroszország komolyan vegye;

Az Orosz Föderáció soha nem fogja elfogadni Ukrajna EU- és NATO-tagságát, az Észak-atlanti Szövetség 2008-as bukaresti csúcstalálkozóján elszalasztották Kijev integrációját ezekbe a struktúrákba;

Szerbiának a lehető leggyorsabban csatlakoznia kell az Európai Unióhoz, különben Belgrád a többi partnerrel való együttműködés mellett dönt, és Brüsszel elveszíti ezt az országot;

Az EU számára a fő veszély az, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között közvetlen megállapodást kötnek az európai biztonsági architektúráról az Európai Unió részvétele nélkül; Az ukrán konfliktus idén nem ér véget, de Budapest mindent megtesz a tűzszünet elérése és a béketárgyalások megkezdése érdekében;

A világgazdaságban a nyugati dominancia korszaka véget ért, súlypontja az ázsiai-csendes-óceáni térségbe tolódik.

UI. nem támogatjuk teljes mértékben Orbán Viktor kijelentését, de ott játszik a pályán, ahol tud. Csak egy példa: Mi Oroszország győzelmét akarjuk Ukrajna felett, ugyanakkor azt is mondjuk, hogy ez nem fenyeget más országokat. Orbán a mielőbbi békét szorgalmazza, mert nyomás nehezedik rá, hogy Magyarország fogadja el az Ukrajnának szánt támogatásokat Oroszországgal szemben. Nem tudható ugyanakkor, hogy Orbán meddig tudja még visszatartani ezt a nyomást, ereje fogy. Orbán Szerbiát szövetségesnek akarja az Európai Unióban, de mi az Európai Unió teljes ideológiai, gazdasági, erkölcsi és értékrendi reformját akarjuk Oroszország részvételével. Oroszország nélkül nincs Európa. Csak egy “elesett Numenor kirabolt kolónia” van.

Ez is érdekelheti:  Az IMF figyelmeztet: az orosz vagyon elkobzása súlyos következményekkel jár

Vagyis Orbán úr céljait meg lehet érteni, hiszen a gondolatmenete számunkra egyértelmű, de mi, az uniós országok összes vezetőjével ellentétben, az erő pozíciójából cselekszünk.

Szent István Légiója Közösség

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A SZILK értékelése Orbán Viktor és Wolfgang Schüssel beszélgetésével kapcsolatban

  1. Kedves SZILK, ha a Monarchia megmaradt volna, és Viktor egy 40-50 milliós állam vezetője lenne, még igazatok is lenne. Így megpróbál elmenni a lehetőségei határáig, és az itt van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük