KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A pásztor ember lelkülete, a magyar ember értékrendje

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nézem a képet és szinte megelevenedik, miként elcsodálkozva bámulom azt. A kiváló Eötvös báró gondolatai idéződnek meg bennem, ahogyan a magyar föld emberét jellemezte egykoron:

„Ezek az emberek emelt fővel állanak meg a király, herczeg vagy bármi földi hatalmasság és rang előtt, habozás nélkül folyamodnak a szóhoz, bátran ejtik, mert érzik, hogy a maguk tanyáján éppen oly urak, mint amazok a magukén.”

Mondom, nézem a míves fotográfiát és hallom a tisztességben megöregedett idős pásztor őszinte szavát:

-Régen a pásztor, ha élete során egyszer-egyszer feljutott a székesfővárosba vagy Nyugatra, a süvegit büszkén a feje búbján hordta, ma mög a szömibe húzza. Szégyölli magát, hogy mivé lött a világ mög Pest-Buda.

Mindenféle szivárványosok kapcájává, idegön eszmék cselédjivé. A messzi Amerikában mög a Nyugaton letérdepelnek az embörök a másikak előtt, saját nemüket szeretők vonaglanak a felvonulásokon a nagyvárosokban. Szobrokat gyaláznak, mög lerombolják azokat.

Nem lösz ez így jó!

A magyar embör csak az Isten előtt térdel mög és asszonyt szeret a férfi, férfit az asszony!

Én most rágyújtok a pipámra, oszt hazamegyek a pusztába. Maguk mög itt maradnak, de mégis azt mondom, hogy né hagyják magukat; mert mindön elveszik! Mindön, mi érték, mindön, mi a magyarnak jó!

Oszt, ha úgy lösz, akkó szójanak az egyszerű népnek, szóljanak a vidéknek! Akkó gyüvünk! Mi akkó a segítségükre mögyünk!

Isten áldja mög magukat, vigyázzanak a gyönyörű Budapestre! Vigyázzanak a magyar értékökre!

Így lögyön!

Zetényi-Csukás Ferenc

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük