A pápa látogatásáról – akkor és most…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megdöbbenéssel olvastam a pápa látogatásáról szóló hivatalos közleményt.

1924-es születésű vagyok, tehát, mint cserkész aktívan részt vettem az ünnepségekben. a háború előtti Eucharisztikus Kongresszus rendezvényein

Pacelli, akkor még bíboros, érkezését is láttam az Alagút portál tetejéről. A látvány lenyűgöző volt. Lobogók a lánchídon, rengeteg ember az út mindkét oldalán Amint átértek a Lánchídon menet lassan ráfordult a Hunyadi János útra. Az akkor még gyönyörű Várkastélyban szállásolták el a Bíborost.

A másik élményünk a hajózás volt. Mi cserkészek égő fáklyákkal körbeálltuk a Margit szigetet, míg a bíboros és kísérete a Zsófia gőzősön állva körülhajózták a szigetet. A hősök terén lezajlott misére nem vittek el 16 év alattiakat.

És mi történik ma? A Pápa mise előtt találkozik a köztársasági elnökkel, és a miniszterelnökkel egy múzeumban (remélem csak a büfében, és kap egy hamburgert kólával.). Majd mise után lóra pattan és elvágtat Szlovákiába napokra, ahol majd a magyar koronázó város várában a nyakukba roskad. Ez sértés, megalázás a javából. Viszonzásként az elnökök helyett legfeljebb két segédhivatali tisztviselőt kellene küldeni a múzeumi találkozóra..

Nagy kár a Pázmány féle rekatoliztatás. Ha Lutheránus maradt volna az ország nagyobbik része talán Trianon sem következett volna be.

Magyaródy Szabolcs

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük