KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Nyugat Izrael-típusú véderejévé akarja változtatni Ukrajnát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati nagyhatalmak Izrael-típusú véderejükké akarják változtatni Ukrajnát, teletömve fegyverrel és pénzzel – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

Az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Németországot, Japánt és Olaszországot tömörítő Hetek Csoportja (G7) a NATO vilniusi tanácskozásához időzítve bejelentette, hogy Kijevvel kötendő kétoldalú megállapodásokkal segíti elő Ukrajna, egyszersmind a nyugati szövetségesek győzelmét Oroszország felett. Megállapodásaik keretében fegyvert, pénzt, kiképzést, hírszerzői adatokat és számos egyéb szolgáltatást nyújtanak Zelenszkj rendszerének, hogy feltartóztassa Oroszországot, és kiűzze az orosz haderőt Ukrajnából, visszacsatolva a Donbászt s a Krímet.

A Fehér Ház közleménye szerint eljárásukkal Moszkva tudomására akarták hozni, hogy „az idő nem Oroszországnak dolgozik”.

Az USA – politikai támogatásán kívül – évente 3,5 milliárd dollárral segít Izraelnek – idézték fel megfigyelők.

Németország már bejelentette, hogy 2032-ig 12 milliárd eurós katonai támogatásban részesíti Ukrajnát, ebből az idén 3,2 milliárd eurót folyósít Kijevnek.

Vilnius, 2023. július 12. szer (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a G7-ek vezetőivel tartott rendezvényen beszél, amelyen bejelentik az Ukrajnát támogató közös nyilatkozatot a NATO-csúcstalálkozó alkalmából a litvániai Vilniusban 2023. július 12-én. REUTERS/Kacper Pempel

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: