KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Nyugat erkölcsi állapotáról – A Magyar Békekör értékelése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szomorú látni, hogyan áll a nyugati elit a tiszteletre, egyenjogúságra és együttműködésre épülő világrend útjába. Mintha nem is azokat a humán értékeket akarná érvényre juttatni, amelyekről oly magasztosan szónokol. Azt gondolnánk, hogy demokrácia és emberi jogok feltételezik az egyenjogúságot, a szabadság eszme nem nélkülözheti a békés együttműködést, az egymás iránti tisztelet pedig erkölcsi parancsolat ott, ahol magukat tekintik a civilizáció csúcsának.

Ehelyett azt látjuk, hogy ördögtől való gonosz cselszövésként élik meg az univerzális értékeket. Magukba fordulnak, mint akik attól tartanak, hogy saját elveikkel húzzák ki a talajt a lábuk alól. Szabadság, Egyenlőség, Testvériség eszméje lóg a levegőben anélkül, hogy a politikai gyakorlat nyelvére fordítanák. Hogyan lesz békés együttélés, kelet-nyugati együttműködés, ha az oroszoktól megtagadják a biztonságot, a palesztinoktól pedig az önálló hazát? Ha szankciókkal, embargókkal sújtják, aki a kooperatív világrendben látja feltárulni jövőjét. Ukrajnában már rég béke honolhatna, ha Washington, London és Brüsszel 2022. márciusában nem torpedózta volna meg a 18 pontos orosz-ukrán béketervet. Belekényszerítették Zelenszkijéket egy háborúba, melyről eleve tudhatták, hogy nem nyerhetik meg. Eddig közel 400 ezer ukrán katona életébe került a nyugati elit akarata. Most pedig cserbenhagyják azt, aki népét kiszolgáltatta az érdekeiknek. Hol itt az erkölcs? Mi az erkölcsös az uralkodni akarásban?

Megszavazták az önrendelkező palesztin államot, hogy aztán megakadályozzák a létrejöttét. Atom megállapodást kötöttek Iránnal, hogy utána felrúgják. Sorra felmondták az Oroszországgal kötött stratégiai megállapodásokat. Közös európai biztonság helyett kitolták a NATO határait Keletre. De előtte megígérték, hogy a NATO határain jottányit sem változtatnak. Aláírták a minszki megállapodást, hogy aztán ne teljesítsék. Elfogadták az egy Kína elvet, mely szerint Tajvan Kínához tartozik, de megakadályozták a sziget egyesülését az anyaországgal. Minket azzal zsarolnak, hogy ne építsük viszonyunkat a Kelettel. Beleszólnak belügyeinkbe. Az elit siralmas erkölcsi állapota égetővé teszi a politikai megújulást. Mert ha a népek nem állítják félre vezetőiket, hosszúra nyúlhat a szembenállás „rendje”. Olyan vezetőkre van szükség, akik tovább látnak az orruknál, felfogják a történelem menetét, felismerik a kor követelményeit, keresik a közös nevezőt. Teszik ezt hazájuk fejlődéséért, nem pedig a hadiipari lobby meggazdagodásáért. Tudomásul kell venni, hogy beletört a Nyugat bicskája Ukrajnába, s aki képtelen levonni a szükséges tanulságot belőle, annak nincs helye a nagypolitikában. Olyanokra van szükség, akik tudomásul veszik, hogy Ukrajnát demilitarizálják és semleges lesz. Akik saját biztonságukat nem akarják Oroszország kárára érvényesíteni. Készek a palesztin állam megteremtésére, Izrael és Palesztina együtt élésére, Kína nemzeti egységére. A kiegyezésre.

Ez is érdekelheti:  Magyarország megvétózta az Ukrajnának támogatást ígérő EU-közösségi nyilatkozatot

Magyar Békekör

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük