KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Értékelt az orosz vezetés: jelentősen nőtt a védelmi termelés

Vlagyimir Putyin elnök szerint az ország céljai változatlanok maradnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden részt vett a védelmi minisztérium igazgatótanácsának kibővített ülésén, amelynek házigazdája Szergej Sojgu miniszter volt a moszkvai Nemzeti Irányítóközpontban.

Az esemény nyilvános részében az elnök és a katonai vezetők megvitatták az Ukrajna ellen folyó katonai művelet közbenső eredményeit, Oroszország céljait és az ország előtt álló, még megoldásra váró kihívásokat.

Becslések Ukrajna veszteségeiről

Ukrajna az ellenségeskedések kezdete óta közel 400 ezer katonát veszített – állította Sojgu a találkozó során. A miniszter megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg a veszteségek jelentős részét a június elején indított, elhibázott ellentámadás során szenvedte el.

„A különleges hadművelet kezdete óta az ukrán fegyveres erők veszteségei meghaladták a 383 ezer elesett és megsebesült katonát”

– jelentette ki Szoigu, hozzátéve, hogy csak az ellentámadás mintegy 159 ezer katonájába került Kijevnek.

Kijev súlyos veszteségeket szenvedett haditechnikai eszközökben is, köztük több mint 14 ezer harckocsit és más páncélozott járművet, 8500 tüzérségi fegyvert, 553 harci repülőgépet és 259 helikoptert az orosz védelmi miniszter szerint.

A nyugati erőfeszítés, hogy Oroszország „stratégiai vereséget” szenvedjen, kudarcot vallott.

Putyin elnök hozzátette:

„A Nyugat nem mond le az Oroszország megfékezésére irányuló stratégiájáról és az ukrajnai agresszív céljairól. Nos, mi sem fogjuk feladni a különleges katonai művelet céljait”.

Putyin kijelentette, hogy erőfeszítéseik ellenére Kijev nyugati támogatói nem érték el kitűzött céljaikat.

„Minden kísérletüket – ahogy Nyugaton mondták, hogy katonai vereséget, stratégiai vereséget okozzanak nekünk – katonáink bátorsága és kitartása, a fegyveres erőink növekvő erejébe, a hazai iparunk és védelmi termelésünk potenciáljába való belefutás szétzúzta”.

Az elnök háláját fejezte ki az ország fronton harcoló katonáinak, és méltatta „a népünk által tanúsított példátlan támogatást… és a polgáraink túlnyomó többsége által kifejezett hazafias érzelmeket”.

Ez is érdekelheti:  Elon Musk hivatalosan is beállt Trump támogatói közé

Oroszországnak most már szabad keze van Ukrajnában

Az orosz erők mostantól stratégiai kezdeményező szerepet játszanak az ukrajnai konfliktusban, és úgy cselekszenek, ahogyan jónak látják – mondta az orosz elnök.

„Lényegében azt tesszük, amit szükségesnek tartunk, amit akarunk. Ahol… a parancsnokok úgy döntenek, hogy az aktív védelem a legjobb, ott ez megtörténik. Ahol pedig szükség van rá, ott javítjuk a pozícióinkat”

– jelentette ki Putyin.

Ezzel szemben az ukrán erőket alapvetően csak politikai célok vezérelték és vezérlik, erőfeszítéseik célja az volt és marad, hogy „valódi uraiknak legalább némi eredményt mutassanak a sokat hangoztatott úgynevezett ellentámadásukból” – jegyezte meg az elnök.

A katonai művelet kezdete óta Oroszország fokozatosan növelte védelmi termelését

– jegyezte meg Sojgu.

A miniszter szerint az ágazatban jelenleg 5,6-szer több harckocsit gyártanak 2022 februárjához képest, és mintegy 3,5-szer több gyalogsági harcjárművet és páncélozott személyszállítót.

Az ország drón- és tüzérségi lövedékgyártása kiemelkedően nagy ütemben növekszik, termelésük 16,8, illetve 17,5-szeresére bővült – jegyezte meg a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a hadműveletben résztvevő valamennyi csapat teljes mértékben el van látva a szükséges lőszerrel.

Az orosz hadsereg előtt továbbra is kihívások állnak

Az ország hadserege azonban továbbra is bizonyos nehézségekkel küzd, amire az ukrajnai konfliktus is rávilágított. Bár a hadseregen belüli változások most „elég gyorsan” végbemennek, Putyin figyelmeztetett arra, hogy még sok munka vár rájuk. Az országnak ugyanis „komolyan növelnie kell a nagy pontosságú lőszerek és a különböző típusú drónok gyártását és szállítását”, valamint javítania kell a légvédelmi rendszerét.

„Komolyan át kell szerveznünk a kommunikációs rendszerek működését, sokkal hatékonyabban kell használnunk a felderítés, a célmegjelölés és az ütegellenes hadviselés modern eszközeit, növelnünk kell a műholdkonstellációnk képességeit”

– mondta az elnök.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és Vlagyimir Putyin elnök a védelmi minisztérium ülésén 2023. december 19-én. © Sputnik / Sergey Guneev 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük