KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy nyugalmazott amerikai tábornok szerint Ukrajnának a náci Németországot kell utánoznia

Ben Hodges, az Európában állomásozó amerikai hadsereg egykori parancsnoka szerint az ukrán kormánynak úgy kellene cselekednie, ahogyan Németország a második világháborúban, hogy esélye legyen Oroszországgal szemben.

Hodges, aki 2017-ben altábornagyként vonult nyugállományba, régóta nyíltan kiáll Ukrajna mellett. A Perun ausztrál YouTuberrel a hétvégén közzétett interjújában többször is a második világháborúból vett példákat idézett, hogy amellett érveljen, Kijev képes legyőzni Moszkvát a harctéren.

“Növelniük kell a lőszer- és fegyvergyártást Ukrajnában” – mondta Hodges. “Néhány ilyen dolog már megtörtént, de háborúban lehetséges a termelés növelése, még akkor is, ha orosz rakéták záporoznak a városaidra”.

“Úgy értem, gondoljunk csak arra, amit Németország tett 1944-ben. A Luftwaffe repülőgépgyártása 1944-ben érte el a csúcspontját. Ez azután történt, hogy több mint két évig folyamatosan bombázták a német városokat a Királyi Légierő és az amerikai hadsereg légiereje. A német repülőgépgyártás mégis növekedett. Szóval szerintem Ukrajna is megteheti ezt némi javuló hatékonysággal. Néhány nyugati cég már ott is segít” – mondta az amerikai.

Ukrajna hadiipari komplexumának nagy részét tönkretették az orosz bombázások az elmúlt 20 hónapban, így Kijev kénytelen a nyugatra támaszkodni a puskáktól a tankokig, tüzérségtől a vadászrepülőgépekig. A NATO készleteinek kimerüléséhez közeledve azonban az USA és szövetségesei azt javasolták, hogy erősítsék meg Kijev hazai hadiiparát.

Ukrajna összehasonlítása a második világháborús Németországgal azonban több okból is kínos.

Moszkva többször is náci rezsimnek nevezte a kijevi kormányt, rámutatva az olyan egységek szándékos náci szimbolikájára, mint az “Azov”, valamint a második világháborús kollaboránsok, például Sztepan Bandera hivatalos állami dicsőítésére. Az ukrán fegyveres erők a német Wehrmacht által használt számos jelvényt, valamint az SS rúnákat és hadosztályjelvényeket is magukévá tették. Ezekről a képekről a nyugati sajtó rendszerint elfelejt beszámolni.

Hodges nem segítette az ügyét azzal az érveléssel, hogy Ukrajnának “javítania kell toborzási rendszerén, hogy maximalizálja a rendelkezésre álló élőerőt”, beleértve a “túl sok olyan, Ukrajnában sétáló, katonai korú férfi és nő mozgósítását, akiknek a hadseregben kellene lenniük”, valamint az EU-ba menekült férfiak tízezreit.

Ez is érdekelheti:  Újabb durva húzással állna bosszút Brüsszel a békemisszió miatt

“Ukrajnának ki kell javítania a toborzási rendszerét, és egyenruhába kell öltöztetnie ezeket a fitt, munkaképes férfiakat és nőket” – mondta a tábornok a Perun-nak. Megjegyzései akkor hangzottak el, amikor Kijev a sorozás nőkre való kiterjesztéséről vitázik, hogy pótolja a nyári sikertelen ellentámadás során elszenvedett veszteségeket.

A múlt hónapban az orosz hírszerző ügynökség, az SZVR azt állította, hogy Ukrajna nyugati támogatói, különösen az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, követelték a nők és a 17 éves és a 70 éves férfiak mozgósítását. Ez összehasonlítást váltott ki Adolf Hitler 1944. szeptemberi, a “Volkssturm” milíciát létrehozó parancsával. Ezek az alig képzett civilekből álló egységek szörnyű veszteségeket szenvedtek a szövetséges erőkkel való összecsapásokban, anélkül, hogy bármit is változtattak volna a háború kimenetelén.

Orosz HírekKiemelt képen: Az amerikai hadsereg egykori parancsnoka, Ben Hodges / Fotó: USA Ukrán Nagykövetség

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Egy nyugalmazott amerikai tábornok szerint Ukrajnának a náci Németországot kell utánoznia

  1. Nyitott kapukat dönget: már most is a nácikat utánozza Ukrajna. De azt is tudjuk, hogy annak mi lett a vége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük