KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A németországi infláció márciusban elérheti 7,3 százalékot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német szövetségi statisztikai hivatal előzetes adatai alapján a németországi infláció márciusban 7,3 százalék lehet, 1981 ősze, az első öbölháború óta a legmagasabb.

A márciusi fogyasztói árindex (CPI) éves bázison 7,3 százalékos áremelkedést mutatott a Destatis első, az adatok szűkebb körén alapuló kalkuláció szerint, lényegesen meghaladva mind a 6,3 százalékos piaci várakozást, mind az előző havi, februári 5,1 százalékot.

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus miatt megemelkedő földgáz- és nyersolajárak, valamint az egyéb nyersanyagok árának emelkedése járult hozzá a legnagyobb mértékben a márciusi infláció emelkedéséhez.

Az árucikkek ára márciusban 12,3 százalékkal emelkedett éves bázison a februári 7,9 százalék után. Ezen belül pedig az energiaárak 39,5 százalékkal a februári 22,5 százalékos éves áremelkedés után.

A szolgáltatások ára márciusban a februárival megegyező 2,8 százalékkal emelkedett éves bázison.

Az előző havihoz képest márciusban 2,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, a várt 1,6 százaléknál nagyobb mértékben. Februárban 0,9 százalékos volt a havi áremelkedés.
Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) éves bázison 7,6 százalék lett márciusra vonatkozóan, a várt 6,7 százalék helyett és a februári 5,5 százalék után.

Havi bázison a HICP márciusban 2,5 százalékra emelkedett a februári 0,9 százalékról a várt 1,8 százalék helyett.

Ez is érdekelheti:  Izrael az ellentámadás mellett döntött Irán ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük