KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Mi Hazánk elégette a trianoni diktátumot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sajtótájékoztatót tartott december elsején a Mi Hazánk Mozgalom két országygyűlési képviselője Dúró Dóra és Apáti István a budapesti román nagykövetség előtt.

Elégettük a trianoni szerződést Apáti István képviselőtársammal, miután még mindig nem vette napirendre az Országgyűlés illetékes bizottsága sem a 9 hónapja benyújtott törvényjavaslatunkat (A trianoni békeszerződés becikkelyezéséről szóló 1921. évi XXXIII. törvény hatályon kívül helyezéséről – írta közösségi oldalán a Mi Hazánk alelnöke.

Dúró Dóra kijelentette, hogy augusztus 30-át Észak-Erdély Magyarországhoz való visszatérésének napját ünnepnappá kellene nyilvánítani. 1940. augusztus 30-án született meg ugyanis a második bécsi döntés, melynek értelmében a trianoni diktátummal elrabolt Észak-Erdélyt Magyarország visszaszerezte Romániától .

Dúró Dóra hangsúlyozta, hogy a békés revízió lehetőségével élni kell, arról lemondani nem lehet. Közösségi oldalán megjelent bejegyzésében úgy fogalmazott:

Gyalázatos, hogy a magyar politikai elit semmilyen revíziós lehetőséggel nem élt, a területi autonómia kérdése pedig egyre inkább lekerül a napirendről, hiszen határon túl élő testvéreink helyzete a mai napig nincs megoldva, nap mint nap szembesülnek a románok zaklatásával, sovinizmusával.

Apáti István beszédében úgy fogalmazott, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amelyik emlékeztet és felemeli szavát a világtörténelem egyik legigazságtalanabb döntése ellen.

A sajtótájékoztató végére a rendőrség is megérkezett a helyszínre és igazoltatták a képviselőket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) 

Ez is érdekelheti:  Kritikus a helyzet a lengyel-ukrán határ két átkelőjénél is

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük