KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magyarokért aggódik Ursula von der Leyen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ursula von der Leyen: Csak a 15 százalékos gázmegtakarítással lehet megvédeni a magyar állampolgárokat

Az Bizottság elnöke szerint rossz a magyar kormány energiapolitikája.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke interjút adott a Portfoliónak. Az interjúban kifejtette, hogy a kedden elfogadott Brüsszeli gázmegtakarítási rendelet „döntő lépés ahhoz, hogy szembenézzünk azzal a putyini fenyegetéssel, hogy a gázszállítások teljesen leállhatnak”. Az interjúban szó esett továbbá arról is, hogy a magyar kormány energiahordozókra tervezett exporttilalma helyett inkább a tagállamok közötti szolidaritás az igazi megoldás, mert az európai léptékű válság

„európai léptékű választ érdemel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjük a magyar állampolgárokat”.

Magyarán, még mindig ragaszkodik von der Leyen ahhoz a tervhez, hogyha valakinek több gáza van, mert észszerűen fogyaszt, akkor annak a gázát elveheti a többi uniós ország.

A rezsicsökkentés kapcsán kifejtette, hogy meg kell találni a megfelelő egyensúlyt az alacsony jövedelmű fogyasztók és a kiszolgáltatott vállalkozások célzott támogatása között, amelyeknek nincs mozgásterük, ugyanakkor a magas árból adódó jelzés látható általános keresletcsökkenéshez vezet. A kereslet csökkentésére irányuló intézkedésekkel pedig erős jelzést küldenek a piacoknak is.

Ennek máris nyugtató hatással kell lennie az árakra, szerinte.

Az ipar kapcsán beszámolt arról, hogy iránymutatást adtak a tagállamoknak arra vonatkozóan, hogy a 15 százalékos célt az iparban, hogyan tudják elérni úgy, hogy biztosítani tudják a társadalom és az értékláncok zavartalan működését.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Újabb ukrán ellenzéki pártot tiltott be Zelenszkij katonai juntája

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük