KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magyar választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus – így hazudik a finn sajtóban Hadházy Ákos

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Az ellenzéki politikus szerint Magyarország egyirányú úton halad a diktatúra felé, ami többek között annak köszönhető, hogy a kormány célzott támogatásokkal vásárolja meg a lakosság szavazatát, különösen a gyermekes családokét – olvasható a Védett Társadalom Alapítvány blogján.

Terjedelmes írást szentelt az április 3-i magyarországi választásoknak a legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat. A balliberális médium által közölt cikk azonban meglehetősen egyoldalúra sikeredett, Hanna Mahlamäki újságíró kizárólag kormányellenes interjúalanyokat szólaltatott meg. (Érdekes, más esetekben éppen a “függetlenobjektív” sajtó képviselői hivatkoznak különféle sajtóetikai elvekre, kérik számon a véleménypluralizmust.)

Ugyanolyan rossz a helyzet, mint a kommunizmusban

A riport első megszólalója Mártha András, 75 éves nyaralótulajdonos, aki szerint “a balatoni strandok, amelyek korábban a nép használatában álltak, mára egytől egyig a Fideszhez közel álló oligarchák kezébe kerültek”. Mártha nem rest 2022 Magyarországát az 1989-ben mögöttünk hagyott diktatúrához hasonlítani.

“Most pontosan ugyanazok a dolgok történnek itt, mint a kommunizmus alatt” – mondja.

Orbán elcsalja a választást

A cikk második interjúalanya Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, aki április 3-án Zuglóban indul egyéni jelöltként a Jobbiktól a DK-ig terjedő ellenzéki összeborulás színeiben. Hadházyt a Helsingin Sanomat újságírója a “magyar Navalnijnak” nevezi, ugyanis szerinte a politikus ugyanúgy küzd a korrupció ellen Magyarországon, ahogyan azt Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki aktivista tette Oroszországban.

Hadházy Ákostól megtudhatjuk,

a vasárnapi választás nem lesz sem szabad, sem tisztességes, sem demokratikus, ám ettől még az ellenzék elindul. Viszont ha a Fidesz nyer, az nem lesz valódi győzelem, mert Magyarország “egyirányú úton halad a diktatúra felé”.

(Értjük, ugye? Ha az ellenzék nyer, akkor minden a legnagyobb rendben, ha viszont a Fidesz, az világraszóló csalás…)

Az ellenzéki politikus szerint ennek egyik oka, hogy a “a kormány célzott támogatásokkal vásárolja meg a lakosság szavazatát, különösen a gyermekes családokét”. (Unortodox megnevezése ez a családtámogatásoknak.)

Ez is érdekelheti:  Ezért hazudik, aki az oroszországi szankciók sikeréről beszél - íme...

Az interjú során Hadházy elmondja, csak azért nem zárták még börtönbe és csak azért nem tart attól, hogy megmérgezik (utalás Navalnijra), mert Magyarország tagja az Európai Uniónak.

“Ha azonban az EU lehetetlenné teszi a támogatásokkal való visszaélést, a Fidesz azt akarhatja, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból”

– állítja.

Az ellenzéki politikus szerint Magyarországon – “kevés kivételtől eltekintve” – megszűnt a szabad sajtó, a Fidesz mindent leural a médiában. (Azért a hétköznapi tapasztalatunk nem teljesen ez, sőt. Az online térben például még mindig jelentős túlsúlyban vannak a balliberális orgánumok.)

Hadházy “természetesen” nem feledkezik meg a március 15-i békemenet résztvevőinek pocskondiázásáról sem:

“Az embereket ugyanúgy buszokkal szállították Budapestre, mint Putyin március 18-i beszédére Moszkvába, amit a Krím megszállásának évfordulóján tartott a Luzsnyiki stadionban.”

A Fidesz leépíti az oktatást

A cikk végén jut egy kis hely Törley Kata, Budapesten élő franciatanárnő véleményének is, akit egy  pedagógustüntetésen kapott el a Helsingin Sanomat újságírója.

Törley szerint a Fidesz leépíti az egészségügyet és az oktatást, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy demonstráljon a kormány ellen.

Kiemelt kép:  Hadházy Ákos. Forrás: Blikk

(Helsingin Sanomat nyomán) Védett Társadalom Alapítvány

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük