KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magyar parasztság hét főbűne

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az alábbi gondolatok azon a bizonyos közösségi oldalon jelentek meg egy bátor hölgytől. Rövid, tömör, lényeglátó gondolatok. Igazából nincs mit hozzátenni, egyszerűen el kell olvasni! Mindenki figyelmébe ajánljuk.

„A parasztság eltüntetésének okai:


A parasztok a mai társadalom nemkívánatos elemei. Ezért is lett a paraszti réteg tönkretéve az elmúlt kb. 100 évben. Hiszen a paraszt önellátó volt, a falusi háztartás nagyon sokrétű volt, szinte mindenhez értettek, s nem vásároltak túl sokat a boltosoknál. Nem vitték oda nekik a hasznot!! (Első bűnük!)

Megtermelte magának az ételt, italt, bort, pálinkát, mézet, sajtot, stb. vagyis eltudott készített magának szinte mindent. A házát is saját maga építette az élősködők által lenézett parasztember. Az asszonyok tudtak szőni, fonni, ruhát varrni, ismerték a gyógynövényeket. Nem szerettek orvoshoz járni! (Második bűnük!)

A krumplibogarat kézzel szedték le a krumpliról, nem használtak vegyszert. (Harmadik bűnük!) Apukám meséli mindig, hogy az ő gyerekkorába még csak cukorért, meg petróleumért jártak a boltba. MINDEN MÁS AMIRE SZÜKSÉGÜK LEHETETT, MEGVOLT NEKIK OTTHON!!

Nem voltak bűnözők, erkölcsös életet éltek, a lopás szégyen volt, ezért jogászokra meg ügyvédekre sem volt szükségük. (Negyedik bűnük!) Egy kézfogás volt az „üzlet”, az adott szó szent volt. Ezek miatt nem függtek a rendszertől. Azon kívül nem voltak vevők a hülyeségre. (Ötödik bűnük!) Nem szerették a mellébeszélést, hazudozást. (Hatodik bűnük!) Nagy és jó erősen összetartó családokban éltek jó sok testvérrel, akik támogatták egymást jóban-rosszban. (Hetedik bűnük!)

Helyettük panel lakó főiskolás meg egyetemista társadalmat kellett létrehozni, ahol az ember még egy paradicsomot sem tud megtermelni, legoptimálisabb esetben még kertje sincsen, üres a kamrája, nincs mit enni, ezért kénytelen másokhoz eljárni dolgozni. És ami a lényeg, jó sokat vásárol. Mindent megvesz. Még azt is, amire pedig nincs is szüksége, mert unalmába vásárol. Még többet vásárol…

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Holokauszt-megemlékezésem 2024…

Mivel semmihez sem ért, így mindent meg kell vennie, ami az életben maradáshoz szükséges. Ezért kezdték a paraszt szót pejoratív értelemben használni mivel le akarták járatni ezt az életmódot. Mivel ez nem szolgálta az ő érdekeiket. Ahhoz, hogy a mai modern fogyasztói társadalom létrejöhessen, először is szét kellett verni az ÖNELLÁTÓ ÉS VALÓDI, ÉRTELMES TUDÁSSAL RENDELKEZO PARASZTI RÉTEGET. Emiatt vezették be a kötelező iskolarendszert. Amikor is kivették a gyerekeket a családi gazdaságból, akik azután a tudást a szüleiktől már nem tudták átvenni. Az iskolában pedig szinte csak alternatív dolgokat tanítanak, és így teszik függővé az embereket. „

Facebook: Garamvölgyi Márti

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A magyar parasztság hét főbűne

  1. Ma is vannak becsületesen gazdálkodni akaró emberek, akiknek munkáját különféle rablóbandák – akár fényes nappal, életveszélyesen fenyegetve a javak megtermelőit –
    elrabolják.

    1. Nem szabadna , a dolgok menetét ,a negatív oldalról ítélni –amíg a világ így mentek és így is fognak menni , a maguk kijelölt útján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük