KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A liszicsanszki front összeomlásáról jelentett Zelenszkijnek az ukrán főparancsnok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Fegyveres Erők számára a Liszicsanszk régióban már megkezdődött katonai katasztrófa hátterében egyre több információ jelenik meg az ukrán nyilvánosság előtt a politikai és katonai vezetés közötti nézeteltérésekről.

A „Resident” ukrán Telegtam csatornán Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka tájékoztatta Volodimir Zelenszkij elnököt a veszteségekről a jelenlegi helyzetről és arról, hogy próbálják tartani az állásaikat, de a helyzet rendkívül nehéz.

Az ukrán főparancsnok nyílt elégedetlenségét fejezte ki az elnöki hivatal késlekedő reagálásai melyek a csapatkivonásról szólnak, aminek az elmulasztása indokolatlan felszerelés- és személyi veszteségekhez vezet.

Figyelemre méltó, hogy az orosz katonai megfigyelők is ugyanerre a következtetésre jutottak. Jurij Podoljaka így kommentálta a helyzetet:

„Formailag Zaluzsnijnak igaza van. A Liszicsanszki finomító feletti ellenőrzés elvesztése a front összeomlását jelenti. És nem számít, hogy az RF fegyveres erői még nem tették meg az utolsó öt kilométert. Ez, akárcsak Gorszkij-Zolotoj esetében, már tisztán technikai kérdés”
  • írta szakértő.

Meglátása szerint, most nem is az a fő kérdés, hogy hány foglyot ejtettek, hanem az, hogy hány járművet veszítettek el az ukrán fegyveres erők.
„Kijev számára ez a legfájdalmasabb kérdés. Korábban körülbelül 700 egység katonai felszerelésről volt szó.”

– összegzi Podolyaka.

A Liszicsanszk városában és környékén található ukrán fegyveres alakulatokat a kis csoportokban történő kivonulásra utasították.

A parancs azonban megkésve érkezett, a szervezett visszavonulás már nem volt lehetséges, mivel minden lehetséges kivonulási útvonalat vagy elzártak, vagy az orosz koalíciós erők teljes tűzellenőrzése alatt tartanak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük