A lengyel miniszterelnök szerint Putyint el kell távolítani a hatalomból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mateusz Morawiecki szerint „ha Európa és a szabad világ elveszti ezt a csatát, ezt a háborút, akkor többé nem leszünk biztonságban”.

„Örülnénk, ha Vlagyimir Putyin orosz elnököt teljesen eltávolítanák” a hatalomból

– mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kedden a Sky News brit televíziós csatornának nyilatkozva. Morawiecki az Ukrajnát ért orosz támadások kapcsán úgy vélekedett, „ha Európa és a szabad világ elveszti ezt a csatát, ezt a háborút, akkor többé nem leszünk biztonságban”. Szerinte ugyanis mindig Putyin fenyegetése és zsarolása uralkodna felettünk.

A lengyel miniszterelnök kifejtette: „természetesen örülnénk neki, ha Putyint eltávolítanák”, de Oroszország szuperhatalmi státusza és az a brutális erő, amelyet az orosz elnök képvisel szerinte nem teszi ezt lehetővé. Hozzátette, hogy „mindannyiunk győzelmének számítana”, ha Ukrajna megőrizné a szuverenitását, hiszen „ezért támogatjuk a legkülönfélébb módokon” az országot. Morawiecki a hétfőn kezdődött, kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozó programjai mellett nyilatkozott a Sky Newsnak. A brüsszeli tárgyalásokon a tagállamok hétfőn megegyeztek egy Oroszország ellen hozandó újabb, hatodik szankciós csomagban, amely magában foglalja az orosz kőolaj importjának embargóját is.

(MTI / Mandiner)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük