KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Kreml szerint lehetetlen visszatérni a gabonaüzlethez

Nincs rá lehetőség, hogy Moszkva visszatérjen a gabonaüzlethez, mivel az Oroszországgal szembeni kötelezettségeket nem teljesítették. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette ki, őt idézte a TASZSZ.

Az orosz elnöki szóvivő megerősítette, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár átadott Vlagyimir Putyinnak egy levelet, amelyben ígéretet tett a megállapodások orosz részének teljesítésére. Peszkov szerint azonban a de facto megállapodást nem hajtották végre.

„Sajnos jelenleg nem lehet visszatérni ehhez az egyezséghez, mert az nem teljesült”

– mondta a Kreml szóvivője, hozzátéve, hogy Putyin kész beleegyezni Oroszország részvételének meghosszabbításába a kezdeményezésben, amennyiben Moszkva követeléseit teljesítik.

A fekete-tengeri gabonaüzletről szóló megállapodások július 17-én szűntek meg. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a gabonaüzlet folytatása értelmét vesztette, mivel nem igazolta humanitárius célját.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük