KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Kreml megerősítette, Carlson interjút készített Putyinnal

Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút adott Tucker Carlson amerikai újságírónak – közölte a Russia Today.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden interjút adott Tucker Carlson amerikai újságírónak – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján. Tucker Carlson már néhány órával korábban bejelentette, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza a felvételeket.

Az elnöki szóvivő nem mondta meg, hogy pontosan mikor kerül a nyilvánosság elé az interjú, és nem kommentálta annak tartalmát sem. Megjegyezte viszont, hogy amerikai lévén Carlson nem orosz- és nem is ukránbarát, az ukrajnai konfliktust illetően, amely várhatóan az interjú középpontjában áll majd.

Peszkov mindazonáltal rámutatott, hogy az interjú készítőjének álláspontja ellentétes azzal, amely a nyugati médiában domináns, ezért a Kreml helyt adott a kérésének. A Kreml szóvivője ugyanakkor hozzátette, hogy Carlson rosszul tudta, amikor azt állította, hogy a nyugati hírcsatornák nem törekedtek arra, hogy interjút kérjenek az orosz vezetőtől.

Korábban a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy Carlson valószínűleg kedden teszi közzé az interjút.

Carlson ígéretet tett arra, hogy a Putyinnal folytatott beszélgetése vágatlanul jelenik meg a streaming platformján, és mindenki számára, ingyenesen elérhető lesz. Azt mondta, fontos, hogy az amerikai közvélemény hallja, amit az orosz elnök mond, mert az ukrajnai patthelyzetnek nagyon nagy a tétje.

Tucker Carlson azt állította, hogy más nyugati médiumok nem tájékoztatták megfelelően a nyilvánosságot Moszkva álláspontjáról, félrevezetve őket azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei miért költik az adófizetők pénzét Kijev támogatására. Elon Musk, az X (korábban Twitter) tulajdonosa megígérte Carlsonnak, hogy az interjút nem fogják ellehetetleníteni a platformon.

A kritikusok azt állítják, hogy Carlson szimpatizál az orosz ügyekkel. Adam Kinzinger volt ukránbarát amerikai kongresszusi képviselő egy X-bejegyzésben „árulónak” bélyegezte az amerikai újságírót, és egy látszatszavazást indított arról, hogy az újságíró Putyin fizetési listáján van-e.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről (videó)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: © X (Twitter) / @TuckerCarlson

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük