KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A korábban Herszonba bevonuló ukrán erők vesztek oda Szoledarban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hadsereg hatvanegyedik brigádja, amely az orosz hadsereg által tavaly novemberben elhagyott Herszonhoz tartozott, szinte teljesen megsemmisült Szoledarban – közölte a RIA Novosztyval Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója.

“Szoledarban a /wagneresek/ gyakorlatilag megsemmisítették a 61. ellenséges dandárt, amely novemberben pátosszal és videózva vonult be az üres Herszonba. Az oroszokkal való harc nehezebbnek bizonyult, mint az álhősködő videóriportok rögzítése” – mondta.

A Szoledar ellenőrzésének átvételére irányuló orosz hadművelet január 12-én este ért véget. Ez a város fontos a sikeres donyecki offenzíva folytatásához. Az Artyomovszk-Szeverszk védelmi vonal közepén található, és az ukrán hadsereg erős védelmi erődítményeket épített itt ki. (Artyomovszk ukránul: Bahmut)

Soledar: A Russia Today exkluzív, megrázó képsorai, az oroszok által elfoglalt városból (videó 18+)

Artyomovszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén, Gorlovkától (ukránul: Horlivkától) északra található. Súlyos harcok folynak a városért.

Herszon régió a 2022 szeptemberében tartott népszavazást követően vált az Oroszországi Föderáció alanyává. Október közepén az orosz hatóságok úgy döntöttek, hogy a Dnyeper jobb partján élő lakosokat mélyen a Herszon régióba és más orosz régiókba telepítik át a folyamatos ukrán ágyúzás és az árvízveszély miatt, ha a Kahovszkaja vízerőmű gátja megsérülne.

A helyzet Herszonban veszélyessé vált a civilek életére nézve. November elejére 115 000 embert vontak ki a jobb partról, és Szergej Sojgu védelmi miniszter beleegyezett, hogy megkezdik a csapatok átcsoportosítását a bal partra, és védelmi vonalat szerveznek a Dnyeper mentén.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin végső céljának a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: „Orbán Viktor, háborús uszító”… avagy a dilettánsok tora II.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük