KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kicsi és szegény országok fegyvere lesz az atombomba

NIF: Az alábbi cikk szerint Magyarország hamarosan arra fog kényszerülni, hogy atombomba gyártásba fogjon. -Ebben a technológiában nem maga a bomba előállítása a nehéz, hanem a hasadó anyagé. Iránt is ebben akarják mindenáron megakadályozni. Azonban az atomenergiához is hasadóanyagra van szükség, és ez nagy pénz, nagy üzlet. Ezért minden áron meg akarják akadályozni, hogy más országok is kifejlesszék ezt a technológiát. A képen látható berendezés az atomerőművekhez szükséges kevésbé magas dúsítású urán előállításához alkalmas. A csővezetékek más összeszerelése, értsd csapok átállítása után, ugyanaz a berendezés használható atombombához szükséges magas dúsítású urán előállításához is.

Urándúsító gáz centrifúgák
Urándúsító gáz centrifúgák


Philip Breedlove, a NATO európai erőinek volt amerikai főparancsnoka szerint a jövőben fokozódni fog az atomfegyverek szerepe, és újra nemzetközi versengés indulhat a nukleáris fegyverkezés terén.

Breedlove az amerikai külügyminisztérium nonproliferációs fórumán tartott beszédében azt mondta, a tényleges nukleáris leszerelésre tett nemzetközi erőfeszítések eddig sikertelennek tekinthetőek, és amennyiben rövid távon nem találnak hatékony eszközöket e célok megvalósítására, a nukleáris fegyverkezés mértéke a következő 5-10 évben gyorsulni fog.

Breedlove szerint a jövőben az atomfegyverek a “szegények, gyengék és radikálisok” eszközévé válnak. Ez alatt azt kell érteni, hogy a nagyhatalmak fokozatosan új típusú, de az atomfegyveréhez hasonló elrettentő erejű fegyverek felhalmozására váltanak, miközben az atombomba mindinkább a kicsi és szegény országok eszközévé válik, melyeknek elrettentő erőre van szüksége idegen hatalmak katonai nyomásával szemben.

Breedlove arra figyelmeztet, hogy a nukleáris leszerelésre irányuló nemzetközi erőfeszítések önmagukban is atomfegyver gyártására ösztönözhetnek bizonyos országokat, melyek a nonproliferációs törekvésekre a nagyhatalmi erőegyensúly fenntartását garantáló paktumként tekintenek.

hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük