KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szorul a hurok: 600ezer euróval vette meg Medgyessyt az Alstom

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NIF: Az alábbi 2 cikk is azt bizonyítja, hogy kormányoktól függetlenül miként is képzeli el a PT Magyarország folytonos kirablását. Fényt vet arra is, hogy milyen erkölcsi szinten vannak a „magyar” kormányfők. Magyarországot az ellenállás hiánya miatt a zsidók Kánaánjának tekintik. A megtévesztett társadalom most éppen abba az irányba halad, hogy a zsidó feleséggel bíró Vona-zazriveczre adja nagyobb számban a szavazatát. Így bármelyik párt is jut hatalomra Magyarország továbbra is zsidó iga alatt fog nyögni!


Két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter egykori miniszterelnök családi cégéhez – tudta meg a Magyar Idők.

A tejben-vajban fürdő Medgyessy kielégült pofája mögött a végtelen magyar szegénység áll.
A tejben-vajban fürdő Medgyessy kielégült pofája mögött a végtelen magyar szegénység áll.

A napilap keddi számában megjelent írás szerint Medgyessy Péter miniszterelnöksége kezdetén eladta Medgyessy Tanácsadó Kft.-t a társaság ügyvezetőjének, Toll Károlynak, 2004 novemberében azonban – már mint utazó nagykövet – feleségével új vállalkozást alapított M. P. Európa Tanácsadó Kft. néven. Medgyessy Péter 2006 augusztusában ezt a társaságot felhasználva vásárolta magát vissza a Medgyessy Tanácsadó Kft.-be, amely akkor AssistConsult néven futott.

A Magyar Idők úgy tudja, Magyarországon az Alstom az AssistConsult Kft.-vel és a 2006 nyaráig offshore-résztulajdonban lévő Honfran Kft.-vel kötött tanácsadási, illetve képviseleti szerződést. Az AssistConsult Kft.-vel létrejött megállapodás alapján az Alstom 2007 március 30-án 259 ezer, 2008  január 22-én 338 ezer eurót utalt át. Néhány napon belül szinte a teljes összeg Medgyessy családi cégénél, az M. P. Európa Tanácsadó Kft. számláján kötött ki.

A lap emlékeztet arra, hogy az Alstom “kétes ügyeivel összefüggésben” az Egyesült Királyságban és Magyarországon is büntetőeljárás folyik.

Forrásaik arról számoltak be, hogy az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala (SFO – Serious Fraud Office) szerint az Alstom brit leányvállalata nagy összegű, munkavégzéssel nem ellentételezett tanácsadói szerződéseket kötött üzletszerzési célországaiban. A hivatal szerint a szóban forgó megállapodásokkal korrupciót lepleztek – írták.

Ez is érdekelheti:  Szervkereskedelemmel kapcsolatos botrány tört ki Ukrajnában

BY · 2016-04-26

Szorul a hurok Medgyessy nyaka körül – Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az Alstom-ügyben

Vesztegetés-gyanúja-miatt-nyomozást-indított-a-rendőrség-az-Alstom-ügyben

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, de további információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adnak.

A Magyar Idők április 26-án írt arról, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – körülbelül 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban.

Medgyessy Péter még aznap az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte

a díj a cég árbevétele volt, ami után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke.

Másnap a Magyar Idők azt írta, Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az 597 ezer euró nagy része. A lap szerint az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt.

(mti)

Bővebben: magyaridok.hu

Medgyessy millióira kíváncsi a hatóság

Vesztegetés elfogadásának gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Medgyessy Péter családi cégénél landolt Alstom-milliók ügyében – értesült a PestiSrácok.hu. A portál úgy tudja, ezúttal is Tényi István, a közügyekben számtalan feljelentést tevő jogász bejelentését vette komolyan a nyomozó hatóság.

Bizonyítottság esetén az üzletszerűen elkövetett vesztegetés lehetőségét is vizsgálhatják. Az ügyben Magyarországon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz hivatali vesztegetés gyanúja miatt. Mint megírtuk: azAlstom brit leányvállalata nagy összegű, munkavégzéssel nem ellentételezett tanácsadói szerződéseket kötött üzletszerzési célországaiban.

Magyarországon az Alstom a Medgyessy-érdekeltségű AssistConsult Kft.-vel és a 2006 nyaráig offshore-résztulajdonban lévő Honfran Kft.-vel kötött tanácsadási, illetve képviseleti szerződést. Az AssistConsult Kft.-vel létrejött megállapodás alapján az Alstom 2007. március 30-án 259 ezer, 2008. január 22-én 338 ezer eurót, összesen mintegy 180 millió forintot utalt át.

Ez is érdekelheti:  Az összeomlás szélére került a Gyurcsány-koalíció

Néhány napon belül szinte a teljes összeg Medgyessy családi cégénél, az M. P. Európa Tanácsadó Kft. számláján kötött ki. Végül több mint 100 millió Medgyessy feleségének a számláján landolt, ebből 60 millió születésnapi ajándék jogcímen.

Az Egyesült Királyság Súlyos Csalások Elleni Hivatala (SFO – Serious Fraud Office) eddig négyAlstom-vezetőt vádolt meg azzal, hogy 2006 januárja és 2007 októbere között bűnszervezet tagjaként összesen 2,3 millió eurónyi összeget adtak, vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV tisztviselőinek, ügynökeinek, hogy befolyásolják a céget az Alstom szerelvényei­nek megvásárlása érdekében.

A metrókocsik beszerzésével összefüggésben a magyar hatóságok is vizsgálódnak. A rendőrség 2011 januárjában indított büntetőeljárást, miután a Fidesz 2010-es választási győzelmét követően az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megvizsgálta a 4-es metró beruházását és a járműbeszerzéseket.

Az ÁSZ jelentése szerint a magyar államot és a fővárosi önkormányzatot jelentős vagyoni hátrány érte. Az akkori, új városvezetés az elszámoltatási kormánybiztosnak is átadta a 65 milliárd forintos ügylet dokumentumait, és a metrókocsi-beszerzés ügyében Tarlós István főpolgármester Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult. A nyomozás jelenleg is tart.

Júniustól dolgozik a fővárosi bizottság

Ellenzéki tagja is lesz annak a háromfős ideiglenes bizottságnak, amelyet a Fővárosi Közgyűlés hoz létre az Alstom-ügy kivizsgálására. A júniustól felálló testületnek több ezer oldal dokumentumot kell átvizsgálnia, fel kell tárnia a döntési mechanizmusokat, különösen a megszokott hivatali rendtől eltérőeket. Tarlós István főpolgármester a napokban elmondta: öt éve a Nemzeti Nyomozó Irodánál vannak a metrószerződések. Nem egy metrószerződés van, hanem tizenhat – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: Medgyessy Pétert sem kívánja védeni, de a brit hírek nem 600 ezer euró vesztegetési pénzről szólnak, hanem több mint 2 millióról, és tudomása szerint nem ő kötötte a metrókocsi-szerződést.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

12 thoughts on “Szorul a hurok: 600ezer euróval vette meg Medgyessyt az Alstom

 1. ,,Medgyessy millióira kíváncsi a hatóság”
  Körül nézhetne az összes volt és jelenlegi, kormánypártokhoz kötött politikus háza táján. Ideértve Orbánt is.
  Alapvető dolog ezen a világon, hogy cégek pénzükkel be befolyásolnak politikai döntéseket a politikusok megvesztegetésén keresztül. Nálunk az egyik legvisszataszítóbb ügyleteket az E-on végezte. De más német cégek is hasonlóan jártak el. Orbánt már kormányra kerülése előtt lekenték a németek 2006 előtt, szinte neki kötelező is volt nyernie
  2010-ben. Nem csodálkoznék, ha a cégek nem nyúltak volna hozzá a választásokhoz is, hogy erőfeszítéseik nem szenvedjenek kudarcot.
  Ezért is kell a választási rendszeren módosítani, mert az efféle megkenéseknek nem lesz értelműk.

 2. „Országomat egy lóért” a patkánynak apró pénzzel is ki lehetett szúrni a szemét!

 3. Sajnos nincs alternatíva a választásokat illetően. Akárkire szavaz az ember, csak a szarból választhat, abból pedig várat nem lehet építeni. Mindenki lejáratta magát Thürmertől kezdve Vonáig. Egy népfelkelés kellene a politikusok ellen, mert mindegyik önjelöltként került hatalomra, és mindegyik párt vagy kommunista, vagy zsidó kötődésű. Igazi magyar egy sincs köztük. Csurkával kihalt az utolsó magyar politikus is, Nemeskürty Istvánhoz, vagy Makovecz Imréhez hasonló kvalitású közéleti személyiség pedig nincs a láthatáron! Talán, majd Boros Misi zongoristánk! 🙂 Az Orbán klán éppen olyan gerinctelen ramaty, mint az elődei voltak! Sajnos már csak a választások bojkottálása jelenthetne némi változást. Akkor talán minden fekáliából kerülne egyforma arányban a parlamentbe, és egymást vizslatnák, melyik, mikor hol sikkasztott!

 4. ” a politikai elit(?),az írástudók kiművelt színe java! Anyátok büszke lehet rátok! Mert a MAGYAROKRA csak szégyent hoztatok! A- tól,z-ig!

 5. Minden uralkodó párt amelyik eddig hatalmon volt megtömte milliókkal,milliárdokkal a zsebét,a dolgozó réteg meg éhbért kapott.SZÉGYEN.

  1. Kedves István!
   A malósok, alkalmazottak hülyesége, és gerinctelensége okán nem a kormányt kellene szidni, hiszen csak azt használják ki akit lehet!
   V
   Csak csendben kérdezem, hol a szakszervezet (tudom az elnökük milliókat keres, havonta) ha az nem teszi a dolgát „alulról” kellene szerveződni és a piócákat elzavarni a francba! De erre a magyar munkavállaló képtelen, hiszen ha nekem nincs, ne legyen NEKI sem! Ismerős? A szomszéd tehene effektus! Szóval mi szégyelljük magunkat, mert megérdemeljük!+ Mondom én, a vállalkozó! És még valami! Nem a munkahelyen kellene lopni, hanem a munkahelyre vigyázni, hiszen abból élünk, élnek! Ha tönkre tesszük a vállalkozást (mondjuk velem megtörtént) akkor a munkahely is oda van! Oda a fizetés oda a ……
   Na erre tessék gombot varrni!
   Üdvözlettel: Rozgonyi István volt megválasztott! SzB titkár 6 hónapig! 😀

 6. Nem érdemes háborogni azon,ha a szúnyog megcsíp,hiszen arra született.
  Azt kell mindenképpen megoldani,hogy a zsidók ne tudjanak beférkőzni az életterünkbe!
  H.B.
  4./ „(…) A legfontosabb tanulság, hogy tanulni kell, újra és újra tanulni és tanítani. Nem szabad hagynunk, hogy szellemi és erkölcsi aljanép határozza meg a saját ‘ízlése’ szerint az értékeket! Mert ez nemcsak a magyarság ellen való gyalázatos és alattomos háború, hanem a világ tájékozatlan és védtelen embereit veszélyezteti. És ez a veszély már nagyon gyakran valódi életveszély! (…)

 7. Azok az újságírók akik egy tényekre alapozott gazdasági csalásról korrupcióról akarnak hiteles cikket írni ,vajon miért mennek bele egy kis zsidózásba mint bevezető rész mutatja ? De aláírva szerzője által nem látom a cikket ! Zsidó itt már mindenki ? Nem védem sem Vonát v feleségét nincs rá szükségük ! Ennyire egyszerűen átlátszó írással nem előre gördül az ügy ,csak hitelét veszti ! Nem nyomoztak öt évig ,naná hogy nem ,mert benne van itt mindegyik ! Aprócska részleteket akarnak elénk lökni összezavarva ,hogy soha ki ne derüljön kik mennyi zsebpénzt kaptak azért ,hogy még az unokáink is a metró és autópályák hiteleit nyögjék amit külföldi tender nyertes cégekbe utaltak át országvesztő politikusaink parancsára ! …Vedd már észre , nem országgyűlési képviselők ezek ,csak lobbisták , pártoktól függetlenül így történik ez már lassan harminc éve ,ők fölveszik a hiteleket ,tovább utalják a nyugati cégekbe amelyek érdekében lobbiztak , mi pedig nyögjük évekig ! A lényeg , ennek az országnak olyan járműgyártása volt ,hogy nekünk kellene másoknak gyártani metrókocsikat autóbuszokat vonatokat ,de a magyarokból éhbéres szalagmunkást csináltak és külföldre menekült a tudással bírók nagy része ,ezzel milyen értékű károkat okoztak azt felmérni képtelenség ! Megvezetőinknek visszamenőleg 30 évre járna a kötél és ezek élnek jól a mi verejtékünkből !

  1. Ivánkó Ági! te ne látod az erdőt a fától. magyaroknak nincs kormányuk sem, tehát országuk sem már! Észrevehetnéd végre.
   Biztosan azok közé tartozol, akik a háttérhatalmat összeesküvés elméletnek mondják és rögtön lebiggyesztik a szájukat. Benősültek a családodba, hogy rögtön szájat biggyesztesz, ha egy tolvajra rámondják zsidó?
   Honnan jöttél és hova tartasz ezzel a magatartással?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük