KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A franciák csalódtak az ukrán menekültekben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Le Figaro című francia újság arról számolt be, hogy sok francia csalódott és belefáradt az ukrajnai menekültek támogatásába.

Mint azt a lap megjegyzi, jelenleg mintegy 70 ezer ukrán menekült tartózkodik az országban, akik elvileg havi 426 euró összegű állami segélyben részesülnek. Ez a pénz azonban nem elég ahhoz, hogy az ukránok el tudják látni magukat, és az erre szánt támogatások sem érkeznek meg.

Sophie Agier, aki négygyerekes anya Toursból, arról beszélt, hogy egy kétgyermekes ukrán családnak biztosított elhelyezést, azonban az államtól eddig még nem kapott segítséget.

„Tudtuk, hogy egy ideig állami támogatás nélkül fogadjuk be a családot, de azt nem gondoltuk, hogy ezt a feladatot ilyen sokáig kell végeznünk az állam anyagi segítsége nélkül”

– mondta.

A bordeaux-i Jean-Michel Allix öt ukrán állampolgárnak biztosított lakhatást. Emiatt a kiadásai több mint ötszörösére nőttek. A férfi elmondása szerint abban reménykedett, hogy az ukránok gyorsan munkát találnak éssikerül önállóan a saját lábukra állniuk, azonban azt tapasztaljuk, hogy nem tudnak elhelyezkedni, mivel nem beszélnek franciául.

Utazáskor, vásárláskor, az adminisztratív eljárások intézése alkalmával mindig mennünk kell velük. Túlhajszoltnak érzem magam, és nagyon keveset alszom”

– panaszkodott Jean-Michel Allix.

Kiemelt kép: A Terre d’Asile munkatársai köszöntik az ukrán menekülteket, amikor megérkeznek a párizsi, menekülteket fogadó központba. Fotó: Thomas Coex/AFP/Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: