KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Főnéni, de nevezzük csak Vírusnak!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyszerűen csak Vírus-nak hívom, mert kicsi és kártékony, ráadásul veszedelmes is, mert mindezek tetejébe még művelt is. Szerencsétlen kombináció… A mini-párttá zsugorodott MSZMP utód régi és új üdvöskéje – ha megszólal – rengeteget árt az elvtársainak, mert nevetség tárgya lesz és ez visszahat rájuk. Hajdanában azzal a mondatával lopta be magát a szívünkbe, amikor visszasunnyogva a hatalomba, így rikácsolt: „Lassan mondom,hogy Orbán is értse – nem lesz gázár-emelés!” Aztán pár nap múlva mégis lett. Az elsőt még 6(!) követte.

Majd 2/3-dal visszajöttek a nemzetiek és az állampárt egykori kulturális cenzor-asszonya, a bülbül-szavú botox-matróna elsompolygott, háttérbe szorult, de most nem bírta tovább a félárnyékban és ismét hallatta a szavát. Jó szokása szerint újra badarságokat beszélt és megint kínos helyzetbe hozta az övéit, akiket még hiteltelenebbé tett szóvirág-csokrával. Ezt elemezni, netán reagálni minden egyes szavára, időpocsékolás lenne. Nem ér annyit. Inkább barátságosan kiegészítjük az alelnök asszony probléma-leltárfelvételi kísérletét.

Tudjuk, hősnőnk értelmiségi család szülötte ugyan, de „érzékenyítették” a munkásosztály gondjai iránt. (lásd MSZMP harmadik betűjét!). Most mégis, különös módon, elmegy a kisemberek aktuális drámája mellett. Miről van szó? Pengeéles elméjű eszmetársa, a jelenleg Budapesten regnáló főpolgármester, legalább két embercsoportot is lehetetlen helyzetbe hoz: A város közlekedésének szétbarmolásával a személy- és teherszállítókat, valamint a kiskereskedőket és azok alkalmazottait, mert a boltok megközelíthetetlenek a tetszhalott forgalomban. Ilyen megélhetési krízishelyzetben nem kéne tüntikézni, kedves Főnéni? Volt már ilyen anno a taxis-blokádban. Akkor a benzin áremelkedése vitte utcára az érintetteket és bénította meg napokra Budapest életét. Ma viszont egy eszement helyzet sújtotta ezrek talpon maradása arányaiban is súlyosabb tét. Ez nem fáj a kisemmizettekért profi módon aggódó, fizetett forradalmár hordószónoknak? Harcba hívni az „éhes proletárokat” igazán baloldali feladat lenne… Vagy nem? Kegyed ott fontoskodik minden tüntetésen, tehát edzésben van. Ennek most valóban lenne értelme.

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Aztán a legeslegújabb: Orbán a Putyin pincsi, külügyminisztere a csicska, aki „nem hülye, csak hülyít.” Egy pártmacától ez egyenesen briliáns fordulat, ezért még a Népszabinál is kaphatott volna egy különös tehetségű gyakornoknak járó cvikipuszit Rényi Péter főszerkesztő elvtárstól. Az pedig, hogy a tények nem zavarják, mármint az orosz titkosszolgálat behatolása a magyar információs rendszerbe és amely inváziónak semmiféle hozadéka nem volt Szásáék adathalászai számára, már mellékes. Neki. Ő mindig felkap egy gumicsontot, rág rajta egy kicsit, aztán elkaparja, de másnap már maga sem emlékszik rá, hogy hova rejtette. Napi 3×1 Cavinton elkelne már kedves, tanult kollegina. Egy matróna jobban teszi – és hasznosabb is az övéi számára, – ha inkább unokát, dédunokát sétáltat, virágokat öntöz az erkélyen és egykori ,piros tagkönyvét kiszögeli lakása legkisebb helyiségének falára, mementóként, s hogy a vendégek is lássák kisebb-nagyobb ügyeik intézésekor, mily nagy ember is volt a mozgalom felkent harcosa. És ha ő megszólal, az vitathatatlanul a nép szava.

Radnóti László

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Lendvai Ildikó / Printscreen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Főnéni, de nevezzük csak Vírusnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük