KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A finn elnök felhívta Putyint a NATO csatlakozás ügyében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Sauli Niinistö finn elnök hívta fel telefonon Vlagyimir Putyint, akivel országának NATO-csatlakozási szándékáról beszélt.

Az orosz vezető biztosította kollégáját, hogy semmilyen módon nem fenyeget Oroszország Finnországot és hiba lenne a katonai semlegesség feladása részükről. Fontos háttér információ, hogy sem Oroszország, sem Finnország nem állomásoztat katonai egységeket a közös határon már hosszú évek óta, a mi a két ország békés békés politikáját mutatja.

„Az ország külpolitikájában (a NATO felé vezető út – a szerk.) bekövetkezett ilyen jellegű változás negatív hatással lehet az orosz-finn kapcsolatokra, amelyek hosszú évek óta a jószomszédi viszony és a partnerségi együttműködés jegyében épültek, kölcsönösen előnyösek voltak”

– tájékoztatott a Kreml.

A beszélgetés végén a politikusok megvitatták az ukrajnai helyzetet. Putyin a Kijevvel folytatott nehéz tárgyalásokról beszélt, pontosabban arról, hogy nincs több tárgyalás, mert Zelenszkijék részéről megszűnt az erre vonatkozó a kapcsolatfelvételi akarat.

 

kiemelt kép: Vlagyimir Putyin és Sauli Niinistö

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

Finnország hivatalosan is benyújtja a NATO-tagsághoz való csatlakozási szándékát

Ez is érdekelheti:  Halálba küldött milliókról szólt Medvegyev

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük