KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A Coca-Cola Oroszországban megduplázta több milliárdos nyereségét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A cég „amelyik ott sem volt”, 2023-ban nem csak a forgalmát növelte, de a nyereségét is meg tudta duplázni 2022-höz képest. Ahhoz képest, hogy a Coca-Cola 2022-ben maga jelentette be kivonulását Oroszországból, ez nem elhanyagolható eredmény.

A LLC Multon Partners, amely korábban a Koka-Kola Eichbisi Evraziya névre hallgatott – és amely továbbra is százszázalékos tulajdonában van a Coca-Cola HBC Holdings B.V. holland cégnek –, jelentősen növelni tudta nyereségét 2022-höz képest Oroszországban. Számokban ez konkrétan azt jelenti, hogy a 2022-es 4,59 milliárd rubel (közel húszmilliárd forint) nyereséghez képest 2023-ban 10,25 milliárdot (kb. negyvenmilliárd forint) sikerült teljesíteni. Erre mondhatjuk nyelvünkkel nagyot csettintve, hogy nem semmi, főleg úgy, hogy a Coca-Cola már ott sincs Oroszországban.

Duplájára nőtt a Coca-Cola orosz vállalatának nyeresége 2023-ban az első háborús évhez, 2022-höz képest. Forrás: Magyar Nemzet grafika

Nem csak a nyereségét növelte a Coca-Cola orosz vállalata

Tette mindezt úgy, hogy közben 2022-ben volt egy jelentősebb üzemi költségnövekedés, feltehetően a háború miatt történő változtatások lehettek az okai. Tehát 2022-ben megnövekedtek a költségei a cégnek, ám abban az évben is jelentős hasznot tudott realizálni, majd 2023-ban tudta csökkenteni a költségeit, mondhatjuk, hogy közel a normális szintre, ami korábban is volt, és ezzel a nyereségét az előző évhez képest meg tudta duplázni. A 2023-as nyeresége egyébként az utolsó béke évhez képest is jelentősen nőtt, hiszen 2020-ban és 2021-ben is kb. 6,7-6,8 milliárdos hasznot hajtott a cég, ehhez képest a 10,25 milliárdos haszon viszont másfélszeres növekedést jelent.

A távozás, ami valójában maradás

Korábban a V4NA írt arról, hogy a Coca-Cola bűvészeket meghazudtoló módon imitálta távozását a szankciókkal sújtott Oroszországból. Akkor kiderült, hogy a cég továbbra is piacvezető maradt az orosz piacon több termékével is. Bár annyi igaz a „távozásból”, hogy Coca-Cola címkéket lecserélték hivatalosan Dobry (dobrüj=jó) Cola-ra, de ettől több nem történt. Egyébként a Dobry márkanév már jóval korábban a Coca-Cola orosz vállalatának tulajdonában volt, tehát még csak új márkát sem kellett bevezetni. Tegyük hozzá, hogy a Dobry és Coca-Cola ízében kísértetiesen hasonlít, talán annyi a különbség, mint amennyi egyébként is van egyes országokban forgalmazott Coca-Cola ízében.

Ez is érdekelheti:  Összeomlik az Ukrajnáról szóló konferencia? – a BRICS-országok vezetői sorra mondják vissza a meghívást

Pontosítás

A cég okosan egyébként úgy jelentette be, hogy a jövőben ez a vállalat nem forgalmaz Coca-Cola és Fanta márkanévre hallgató termékeket. És ezt olyan fogalmazásban, hogy ha valaki félreértette, akkor az az ő baja.

A kép 2023. november 28-án készül egy orosz üzletben, ahol akkor is hivatalosan lehetett vásárolni eredetei Coca-Cola italt.

Korábban egy videót is bemutatott az Origo TikTok-csatornáján.

@origo_hu Mit érnek a szankciók? #origo #oroszország #szupermarket #boltok #nyugati #termék #szankcióspolitika #európa ♬ eredeti hang – Origo

De további nemzetközi márkák is ott vannak az orosz hipermarketek polcain.

 Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Coca-Cola egy moszkvai szupermarketben, Oroszországban. © Szputnyik / Kirill Kallinikov

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük