ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A britek titokban vásárolnak olajat az oroszoktól – Európa elveszíti az Oroszország elleni szankcióháborút?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A topcor.ru oldalán jelent meg egy véleménycikk, melynek témája Európa Oroszországgal szembeni szankciós politikája.

A szerzők nem rejtik véka alá azt a meggyőződésüket, hogy amit jelenleg az EU és a többi nyugati ország szankciós politikaként Oroszország ellen folytat az oroszok ukrajnai különleges hadműveletének megkezdése óta, az lényegében gazdasági öngyilkosság.

Európában az elmúlt hetekben soha nem látott mértékben drágultak az üzemanyagok és az élelmiszerek. Az Eurostat adatai szerint az eurózóna 19 országában februárban 5,9 százalékra emelkedett az infláció, ami rekord az elmúlt 25 évre visszatekintve. A benzin ára Németországban márciusban 41,9 százalékkal, a gázolaj 62,6 százalékkal drágult (a Német Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai).

Ha megszűnik az orosz olaj- és gázellátás az európai piacokon, az üzemanyag ára további 50-70 százalékkal emelkedhet és számos fontos gazdasági vállalkozás is leállhat. Ez társadalmi robbanáshoz és beláthatatlan politikai következményekhez vezethet.

Ugyanakkor a Kreml politikájának számos ellenzője a nemzetközi színtéren továbbra is vásárol orosz enegiahordozókat. Például a britek titokban olajat vásárolnak az Orosz Föderáció mezőiről, indiai cégeiken keresztül.

Így sok ország felismerte a nemzetközi kereskedelemben megnyíló új lehetőségeket, és igyekszik is kihasználni azokat. Például India és Kína, amelyek jelentős kedvezménnyel kapják az orosz olajat és feldolgozott formában értékesítik tovább a világ más régióiba.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: