KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem finomkodik a Times: Orbánék egyre népszerűbbek, Brüsszelnek szembe kell néznie a valósággal

Az 1990-ben aláírt schengeni szerződés az Európai Unió egyik alapkövévé vált: garantálja, hogy az emberek és az áruk szabadon mozoghatnak a 29 aláíró államban, beleértve a nem uniós tag Norvégiát, Izlandot, Liechtensteint és Svájcot is, határellenőrzés nélkül. Ez a sokat hangoztatott szabadság hamarosan véget érhet – írja a Times.

Már most is egyre több ország vezet be ideiglenes rendőri ellenőrzést a határain, nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva, ahogy azt a szerződés lehetővé teszi – mutat rá a portál, hozzátéve, hogy Németország a legutóbbi tagállam, amely ezt megtette, és ezzel „megdöbbenést keltett” a szomszédos államokban.

Mint a portál megjegyzi: Ausztria, Dánia, Franciaország, Olaszország, Dánia, Norvégia, Szlovénia és Svédország is kérelmezte már az ilyen korlátozások bevezetését.

Mindannyian ugyanazért a nyomós okért tették ezt: a világ minden tájáról ellenőrizetlenül érkező migránsok számának hatalmas növekedése miatt – írja a Times.

Migráció, migráció, migráció

2009-ben a schengeni térségben az első alkalommal menedéket kérők száma 263 935 volt, ami különösen Franciaország, Olaszország és Görögország számára jelentett kihívást. 2013-ra ez a szám 431 300-ra, a következő évben pedig 629 935-re emelkedett. Ezt követően a szíriai polgárháború kitörésével, valamint a Közel-Kelet és Afrika nagy részén tapasztalható zavargásokkal hatalmas beáramlás következett be. 2016-ban mintegy 1,3 millióan igyekeztek menedékjogot kérni Európában, nagyrészt Németországban.

Angela Merkel kancellár megnyitotta a kapukat több mint egymillió ember előtt, amit akkoriban humánus gesztusként dicsértek, de ma már naivnak és politikailag katasztrofálisnak tartanak – véli a brit lap. Aláhúzzák: a bevándorlás jelenleg a legtöbb uniós kormány előtt álló fő kihívás.

Régimódi idealizmus vs. választói igények realitása

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor politikáját követte Hollandia, amikor az ország nyíltan szembeszállt az Európai Bizottsággal. A Times „példátlan lépésként” írja le, hogy a holland kormány szerdán hivatalos kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.

Egy ilyen lépés, valamint az a fenyegetés, hogy megtagadják a menedékjogot bárkitől, aki a határaikra érkezik, a schengeni térség gyors felbomlását eredményezheti”

– írja a brit lap.

Ez is érdekelheti:  Oroszország üzent a németeknek: Magyarország már megelőzött benneteket

Mandiner

 

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Fotó: MTI

 

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Nem finomkodik a Times: Orbánék egyre népszerűbbek, Brüsszelnek szembe kell néznie a valósággal

  1. már megint éljenzik ezt a világraszóló tolvajt, mert a távolság szépít, Nyugodtan vigyék magukkal, csinált már hatalmas kárt. Majd meg tudnák idővel kicsoda…..

    Nagyon fordítva ülnek a lovon, egy évig éljenek itt, megtudnák a valóságot!!!!!

    1. A világraszóló tolvaj alatt gondolom, Orbán Viktort érti. Azt is írja, hogy már hatalmas kárt csinált. Megtenné, hogy pontosítja, miért is tolvaj Orbán Viktor és milyen károkat „csinált”? De arra kérem, pontosan.

      Ez azért is fontos lenne, mert amennyiben ezt ön tudja, akkor kutya kötelessége feljelentést tenni bármilyen önnek a tudomására jutott tolvajlás kapcsán, ugyanis, ha ezt nem teszi meg, akkor ön bűnpártolást követ el, ami szintén a BTK-ba ütközik. Tehát legyen kedves a pufogtatás helyet konkrétumokkal előállni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük