KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így csapódott be a lezuhanó ukrán drón a moszkvai pénzügyi negyedbe (videó)

A moszkvai pénzügyi negyedben július végén egy lezuhant ukrán drón által okozott robbanás miatt az embereknek ugyan nem történt bajuk, de a becsapódó drón széttörte az egyik felhőkarcoló ablakait. A Russia Today most közzétette azokat a felvételeket, amelyek a becsapódás pillanatait, illetve az éppen ott tartózkodók mozgását rögzítették.

Az orosz védelmi minisztérium szerint Moszkvát július 30-án érte ukrán dróntámadás, amelyben összesen három repülőeszköz vett részt. A tárca közölte, hogy míg az egyik drónt a fővároson kívül a légvédelem megsemmisítette, addig a másik kettőt hatástalanították, azok letértek a pályáról, és “a Moszkva City [üzleti negyed] egyik nem lakóépületének területén” zuhantak le, ahol számos vállalat és kormányzati szervezet irodái találhatóak.

A Föderációs toronyban és annak közelében lévő kamerák biztonsági felvételei azt a pillanatot mutatják, amikor az egyik drón felrobbant a negyedben. Az épületen kívülről készült 21 másodperces felvételen látható, ahogy az erőteljes robbanás betöri az ablakokat, a bejáratnál álló férfi pedig az épület falához húzódva keres menedéket.

Egy másik 11 másodperces videó, mely a földszinten, a torony belsejében készült, más szemszögből mutatja be a helyzetet. A felvételen egy biztonsági őr beszélget egy nővel. Egy erőteljes robbanás után látható, ahogy mindketten az épület belsejébe menekülnek.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester elmondása szerint a támadás kisebb károkat okozott két irodaház homlokzatán, és hozzátette, hogy nem voltak sem áldozatok, sem sérültek.

Az elmúlt hetekben Ukrajna fokozta erőfeszítéseit azért, hogy dróncsapásokkal támadja Moszkvát, amelyek jobbára sikertelenek voltak. Szerdán az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a moszkvai légvédelem meghiúsított egy újabb “terrortámadást”, amelyben két ukrán drónt lőttek le, amelyek az orosz főváros felé tartottak.

Július végén Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára a Moszkva elleni ismétlődő ukrán dróntámadásokat kommentálva azt mondta, hogy azok “kétségbeesett cselekedeteknek” tűnnek, amelyeket szerinte az motivál, hogy Kijev nem tudta áttörni az orosz vonalakat a sokat hangoztatott ellentámadás során. Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna több mint 43 ezer katonát és csaknem 5000 haditechnikai eszközt veszített a június eleji offenzíva kezdete óta.

Ez is érdekelheti:  Magyarország az orosz hadászati térképeken a megsemmisítendő nukleáris célpontok között fog szerepelni

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: printscreen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük