KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fenyegetőzik a vén boszi: Nincs többé USA, ha Trump visszaszerzi az elnökséget

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok megszűnik létezni, ha Donald Trump korábbi elnök visszatér a Fehér Házba – figyelmeztetett Nancy Pelosi volt házelnök hétfőn a New York Magazine című lapban.

„Erre még csak ne is gondoljon” – intette Pelosi a riportert, aki Trump újbóli elnökké válásának lehetőségéről kérdezte. „Gondolni sem szabad arra, hogy lángba borul a világ. Ez nem történhet meg, különben nem lesz Amerikai Egyesült Államok” – erősködött Pelosi.

„Ha ő lenne az elnök (Trump – szerk.), akkor egy bűnözői szervezet működne a Fehér Házban”

– mondta a volt házelnök a lapnak.

Pelosi hosszasan dicsérte önmagát, amiért megjósolta, hogy Trump a 2020-as vereségét követően hogyan fog cselekedni. Ugyanakkor magáénak tulajdonította a január 6-i bizottság ötletét, amelyet a Capitoliumi zavargások után állítottak fel, hogy kivizsgálják, mennyire volt bűnös az exelnök ebben az ügyben.

„Tudom, hogy aznap bűncselekményt követett el”

– mondta Trumpról és január 6-ról, azzal dicsekedve, hogy már a zavargás kibontakozásakor tudta, hogy a volt elnök a hibás a nap eseményeiért, még ha el is ismerte, hogy nem tudja megjósolni, ” mi bizonyítható” ebből a bíróságon és mi nem.

A demokrata Pelosi megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy Trump a Truth Social platformján közzétett posztjában „beteg és őrült pszichopatának” nevezte őt, aki egy nap a pokolra kerül és ott fog égni. Pelosi „rémült kiskutyának” nevezte Trumpot a televíziós szereplése során azt követően, hogy vádat emeltek ellene a 2020-as választási eredmények megkérdőjelezésével kapcsolatos, többszörös összeesküvés címén. Pelosi a vádakat „gyönyörűnek és bonyolultnak” nevezte a New York-nak adott interjúban, de úgy gondolja, hogy ezekkel a vádakkal nagyobb eséllyel ítélhetik el Trumpot, mint bármilyen más jellegű vádakkal, amit ő [Pelosi] ki sem tudna találni.

Ted Cruz szenátor (Texas) a volt elnök sok támogatója nevében felszólalva a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy

„nagyon is reális a lehetősége annak, hogy Donald Trumpot végül elítélik,”

rámutatva, hogy

„a tények nem számítanak, a törvények nem számítanak… mert: gyűlölik őt”.

Megjegyezte, hogy az ügyben kirendelt bíró, Tanya Chutkan olyan ítéleteket osztott ki a január 6-i vádlottaknak, amelyek még az ügyészek által kértnél is szélsőségesebbek voltak.

Cruz figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok „a banánköztársaságok szintjére süllyedt”.

Pelosi és férje együttes vagyona a feltételezések szerint meghaladja a 200 millió dollárt, annak ellenére, hogy Pelosi éves fizetése sosem haladta meg a 223 500 dollárt, amikor a képviselőház elnöke volt. Sokan, köztük a képviselőházi republikánusok is, azzal vádolják, hogy ezt a vagyont úgy szerezte meg, hogy férje részvénykereskedései révén bennfentes információkhoz jutott – különösen azután, hogy egyetlen kereskedés 5,3 millió dollárt hozott a házaspárnak a konyhára a képviselőház igazságügyi bizottságának 2021-es döntő szavazása előtt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Nancy Pelosi / © Getty Images / Al Drago-Pool

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: