KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

48 állam szövetkezett a Facebook ellen az USA-ban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Letitia James, New York-i főügyész egy olyan 48 főügyészből álló kétpárti koalíciónak a vezetője, mely pert indított a legnagyobb közösségi platform ellen, megosztó monopóliumának megtörésére.

Mint James főügyész írja, céljuk az, hogy kiálljanak azon kisvállalkozók és felhasználók mellett, akiket a Facebook jogellenes magatartása megkárosított – számol be a kanadai The Post Millenial.

Letitia James meglátása szerint a közösségi megosztó óriás arra használta fel monopóliumhatalmát, hogy apróbb riválisait szétzúzza, elfojtsa a versenyt, amivel jelentős hátrányt okoz a felhasználóknak, miközben kihasználja fogyasztóit és dollármilliókat tesz zsebre azok adatainak felhasználásával.

James szerint a közösségi megosztó óriás nem elégedett meg azzal, hogy magához vonzza és megtartsa felhasználóit egy egészséges versenyszellem szerint, hanem olyan korlátozó politikát vezetett be szolgáltatásaiban, melyek indokolatlanul hátráltatják azokat a potenciális riválisokat, akiket a Facebook nem tud bekebelezni.

A Facebook a világ meghatározó közösségi hálózata, melyet több mint 3 milliárd ember használ családi, baráti kapcsolatok fenntartására és különböző társadalmi, közösségi tevékenységek szervezésére.

A The Post Millennial nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Belga miniszterelnök: Elfogadhatatlan, ami ma történt, a brüsszeli polgármester akciója alkotmányellenes

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük