KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zuckerberg újabb tízezer dolgozóját rúgja ki a Facebooktól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elbocsátási hullám folytatódik a Metánál: a vállalat vezetője március 14-én bejelentette, hogy 10 000 alkalmazottat bocsátanak el egy szerkezetátalakítási terv részeként.

Miután tavaly novemberben 11 000 alkalmazottat menesztettek, a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg március 14-én bejelentette, hogy további 10 000 alkalmazottat bocsátanak el.

„A következő két hónap során a szervezetek vezetői szerkezetátalakítási terveket fognak bejelenteni, amelyek a szervezeteink ellaposítására, az alacsonyabb prioritású projektek törlésére és a felvételi létszám csökkentésére összpontosítanak”
– olvasható a munkavállalóknak írt levélben.

Emellett bejelentette, hogy befagyasztják az eredetileg betöltendő 5000 új álláshelyet. Az érintett pozíciók listáját április végén hozzák nyilvánosságra. Ami az átszervezést illeti, arra az év végéig kerül sor, a teljes költséget 3-5 milliárd dollárra becsülik – számol be az AFP, amely „az amerikai tőzsdefelügyelethez, a Securities and Exchange Commissionhoz” (SEC) benyújtott dokumentumokra hivatkozik).

„Nehéz lesz […]. El kell búcsúznunk tehetséges és elkötelezett kollégáinktól, akik hozzájárultak a sikerünkhöz” – ismerte el.

A tavaly novemberi elbocsátások után ez a Meta második elbocsátási akciója mindössze négy hónapon belül.

„Úgy döntöttem, hogy körülbelül 13%-kal csökkentjük csapatunk létszámát, és 11 ezer tehetséges munkatársunktól válunk meg” – mondta akkor a Facebook főnöke.

A harmadik negyedévben a Meta jelentős forgalom- és profitcsökkenésről, valamint a felhasználók számának stagnálásáról számolt be. Mark Zuckerberg ennek hatására bejelentette, hogy a csoport létszámát 2023 végéig csökkenthetik.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Mark Zuckerberg egy konferencián 2019 novemberében New Yorkban / © Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP/

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: