KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zsidóellenes zavargás tört ki az Orosz Föderáció tagországának repülőterén (videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pogrom közeli hangulat alakult ki az Oroszországi Föderációhoz tartozó  Dagesztáni Köztársaság Mahacskala városának repülőterén. A zavargásokat a hírek szerint az interneten terjedő pletykák váltották ki Tel-Avivból érkező „menekültekről”.

Feldühödött tüntetők nagy tömege gyűlt össze vasárnap a Mahacskala repülőterén, a többségi muszlim vallású oroszországi Dagesztáni Köztársaság fővárosában, akik „zsidó menekültekre” vadásztak. A zavargások miatt a rendfenntartó erők rohamfelszerelésben vonultak a helyszínre.

A tömeg áthatolt a repülőtér biztonsági zónáján, és még a kifutópályára is benyomultak, megzavarva az üzemszerű működést – derül ki az interneten keringő helyszíni felvételekből.

A tömegről felvétel készült, amint a repülőtér terminálján véletlenszerűen kiválasztott embereket „kérdezgetnek”, hogy megállapítsák, zsidók-e vagy sem, és az éppen leszállt repülőgépeket is megközelítették azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy behatoljanak a repülőgépekbe.

 

A reptéri zavargásokat a jelek szerint a helyi közösségi médiacsatornákon terjedő pletykák váltották ki, amelyek szerint egy Tel-Avivból Mahacskalába tartó járat „zsidó menekültek” csoportját szállítja, akik állítólag a Hamász palesztin fegyveres csoport és Izrael közötti konfliktus elől menekülnek.

A pletykák az Utro Dagestan („Dagesztáni Reggel”) nevű Telegram-csatornáról indulhattak, amelyről az orosz hatóságok azt állítják, hogy azt az ukrán titkosszolgálatok hozták létre kifejezetten az oroszországi zavargások szítására.

Az orosz belügyminisztérium helyi kirendeltsége figyelmeztette a reptéri zavargások résztvevőit, hogy tartózkodjanak a törvénytelen cselekedetektől. A zavargások szervezésével kapcsolatban már büntetőeljárás indult – közölte a tárca, felhívva a figyelmet arra, hogy a gyűlöletkeltő, faji és vallási indíttatású nyilvános megnyilvánulásokat tevő személyek büntetőjogi felelősségre vonást kockáztatnak.

Izvesztyija, Russia Today nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Lengyel demokrácia: Letartóztattak egy gazdát, aki arra kérte Putyint, hogy tegyen rendet Európában

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük