Zsidó rabbik kiállása ifj. Hegedűs Lóránt lelkész mellett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Neturei Karta támogató nyilatkozata

A Neturei Karta – a cionizmus eretnek mozgalmát és ideológiáját, valamint annak „gyermekét”, a szektariánus „Izrael Államot” az eredeti ortodox Judaizmus alapján teljes mértékben elutasító csoport és szellemiség – ifj. Hegedűs Lóránt lelkésszel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot teszi.

A csoportunk tagjaként élő rabbik hivatalos egyházi meghívásának eleget téve tavaly találkoztak Hegedűs lelkész úrral, és rendkívül tiszteletteljes és udvarias fogadtatásban részesültek. Az eszmecsere a legbarátságosabb légkörben zajlott.

Találkozónk során a zsidó nép iránti ellenszenvnek semmilyen jelét nem tapasztaltuk. Bizonyosan nem volt jelen az az ősi, szinte a Judaizmus létezése óta fennálló bigott antiszemitizmus, amely, sajnálatos módon, máig jelen van a világ bizonyos pontjain.

A Neturei Karta egyik tanítása, amit igyekszik széles körben megismertetni, hogy a zsidó nép az utóbbi kb. 2000 év során és a jövőben is Isten által arra rendeltetett, hogy szétszóratásban éljen, és hűséges állampolgára legyen annak az országnak, amelyben él.

A fentiek szellemében hiszünk benne, hogy a magyarországi pártok, köztük a Jobbik nyilatkozataiban nem jelenik meg a zsidó néppel szembeni ellenséges érzelem vagy harag.

Továbbá kijelentjük és terjesztjük, hogy a viszonylag új keletű és politikai jellegű mozgalom, a cionizmus, valamint az általa létrehozott „Izrael Állam” minden tekintetben szemben áll az autentikus Judaizmus ősi vallásával és szellemiségével.

Ezért teljes mértékben megértjük és elfogadjuk Hegedűs lelkész úrnak, valamint a Jobbik politikusainak aggályait a cionizmusnak és „Izrael Államnak” Magyarországra gyakorolt káros befolyását illetően. Megértjük és elfogadjuk a cionizmus által a palesztin népnek okozott szenvedés miatti aggályaikat is. Ezen aggályoknak semmi köze az antiszemitizmushoz, mert ezek a politikai cionizmussal és annak „Államával” szembeni ellenállás jelei.

Hegedűs lelkész úrnak és jobbikos barátainak azt kívánjuk, hogy sikeresen alakítsanak ki egy igazságos és emberséges politikát, Magyarország és minden állampolgára javára.

Nyilatkozatunkat, mint mindig, most is a cionizmus megszüntetése és a cionista rezsim békés felszámolása iránti imánkkal zárjuk, amely a palesztin nép szenvedéseinek végét is jelenti majd.

Örülnénk annak a lehetőségnek, ha békében együtt élhetnénk a szentföldön egy olyan uralom alatt, amely teljes mértékben megfelel a palesztin nép kívánalmainak és igényeinek.

Azt kívánjuk, hogy a Mindenható dicsősége minél hamarabb nyilvánuljon meg az egész világ előtt és az emberiség békében éljen egymás mellett.

Moshe Dov Beck rabbi, New York

(Holokauszt-túlélő)

Yisroel Dovid Weiss rabbi, New York

Ahron Cohen rabbi – Egyesült Királyság

Meir Hirsh rabbi – Jeruzsálem

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó: Március 7-én hoznak ítéletet Hegedűs Lóránt fölött

0 thoughts on “Zsidó rabbik kiállása ifj. Hegedűs Lóránt lelkész mellett

 1. Hát, igen! Mosolydiplomáciával többet lehet elérni, mint gyűlölködéssel…
  Anna

 2. Kicsit furcsa, hogy az ortodox zsidók, akik Izrael létét olyan fontosnak tekintik, nem hajlandók annak védelmében katonai szolgálatot vállani, teljesíteni.
  Ez is egyfajta hozzáállás: mások kaparják ki a gesztenyét a tűzből, hogy azt ÉN élvezhessem.

  1. Kedves Rakovszky Úr!
   Nem ilyen egyszerű, az iszlám kivételével..manapság minden vallás papjai távol tarják magukat a katonaságtól, hiszen a Tízparancsolat is tiltja a gyilkolást. Egyébként sem nagy a hagyománya, _persze vannak kivételek Kapisztrán János személyében pl._hogy a hiarerchia látványosan ki vette volna a részét a sorkatonaság örömeiből…gy, hogy ez esetben a nyilvánvaló antiszemitizmusát ez az érv nem támasztja alá.
   Káldi József

 3. Ez a levél halálpontos lenyomata a magyar nemzeti ideológia (vagy inkább ideológiának látszó katyvasz) szellemi nyomorának.
  Valóban a zsidóságon belül két világnézet harcol. Az egyik a cionizmus, amely azt tűzte ki célul, hogy összegyűjti a szétszóratott zsidókat, és visszavezeti őket az ősi földre, Izraelbe.
  A másik a fent említett ideológia, mely szerint a szétszóratás a zsidó nép számára Isten ajándéka, hisz így minden országban jelen vannak, és egyfajta világhálózatot kiépítve uralkodhatnak a népek fölött. Ezek a zsidók a cionisták esküdt ellenségei, hiszen tudják, ha a szétszóratás megszűnik, és a zsidók újra egy államban fognak élni, oda a „világhatalom” is.
  Na és a magyar „nemzetiek” vajon melyik irányvonalat támogatják, és melyiket gyűlölik? Ugye kitaláltátok, felebarátaim! Hát persze, hogy a cionistákat! Azokat, akik vissza akarnak térni végre az őseik földjére! Vona, Hegedűs és a többi degenerált „hasznos idióta” , ezekkel szemben a szétszóratásban, és a világhálózat megőrzésén munkálkodó zsidók ülepét nyalja. Velük tárgyal, velük szövetkezik.
  Két lehetőség van: a magyar „nemzetiek” vagy alattomos hazaárulók, a zsidók háttérhatalom sunyi kiszolgálói, vagy egyszerűen agyatlan kretének. Egyik opció sem túl szívderítő.
  Jusson ez eszébe minden még gondolkodni képes magyarnak, mikor a palesztinokért aggódó Jobbikost, vagy műnácit lát, hall! Ezek ugyanis (Többek közt a fent említett, Hegedűssel bratyizó Neturei Karta szekta) azt akarják, hogy a zsidók hagyják el Palesztinát-Izraelt, és költözzenek oda vissza ahonnan jöttek.
  Igen kedves állati eszű gójok! Jól halljátok! A ti kedven nacionalista (haha) pártotok fű alatt annak drukkol, hogy a Kárpát-medencébe visszatérjen nagyjából egymillió zsidó Izraelből. Ehhez asszisztáltok ti az állati, gondolkodásra képtelen eszetekkel.
  üdv. Aranyapa

 4. „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az”. A holland gyarmati gazdálkodás története — és Hollandia a XVI. Század tőkés mintanemzete volt— „az árulás, megvesztegetés, orgyilkosság és aljasság felülmúlhatatlan képét tárja elénk. Mi sem jellemzőbb, mint a celebeszi emberrabló rendszerük, amellyel Jáva számára rabszolgákat szereztek.Kuruc infónak mi szüksége barom Facebook közbeiktatására?

 5. Aranyapa korrekt véleményével egyetértve megkérdezném.
  Kedves nácik!
  … adjatok már tanácsot akkor a zsidóknak:
  1/ menjenek vissza mind Izraelbe (ez a cionizmus).
  Kedves anticionisták:
  2/ Maradjanak itt ahol vannak, és szívják tovább a vérünket, parazitáskodjanak mint Radnóti Miklós, Szerb Antal…a Nobel-díjasaink, olimpiai bajnokaink, feltalálóink…íróink, zenészeink, művészein…etc mezei egyszerű tanáraink, orvosaink, mezei embereink… ?
  A harmadik megoldás :
  3/ Legyenek kollektíven öngyilkosok, fejezzék be önként ami Auschwitzben elkezdtek velük?
  Káldi József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük