KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zetényi-Csukás Ferenc: AZ EMLÉKNAPON -1944. július 6.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Horthy és a magyar katonák akciója volt a Hitler által megszállt Európában az egyetlen eset, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat. Ilyesmit képtelenségnek tartottam; azt hittem, téves jelentésről van szó, vagy álmodom – de néhány héttel később Lakatos Géza kitiltott engem Magyarországról.” (Adolf Eichmann náci vezető vallomása 1961-es jeruzsálemi perében)

Koszorús Ferenc fiának egy budapesti kávézóban mutattak be néhány esztendeje. Kézfogásunk után újraéledt bennem a múlt, megelevenedett előttem egy hetvennél is több esztendővel ezelőtti esemény, amikor Koszorús Ferenc vezérkari ezredes 1944. július 5-6-án, Horthy Miklós kormányzó parancsára Európában egyedüliként reguláris haderőt vetett be a németekkel és kiszolgálóikkal szemben, amelynek eredménye 250 ezer magyar-zsidó polgár megmentése volt.

…másfél hét után:

„1944. július 18-án Horthy Miklós kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő kitelepítése érdekében (főként Palesztinába és Svédországba). A nemzetközi segélyszervezeteket, a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére, ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél. A kezdeményezés elbukott, mivel az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság politikai okokból sokáig késlekedett a döntéssel és így a hadi helyzet változása miatt végül nem kerülhetett sor az akcióra.”

Szóval a Szövetségesek késlekedése miatt bukott el 40 ezer zsidó kisgyermek megmenekítése! Ám, mit mondott évekkel ezelőtt Horthy Miklós felajánlásáról a legnagyobb zsidó szervezet:
A Jad Vasem (Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága) szerint:
„A kudarc ellenére a Horthy-ajánlat jelentős hatással volt a magyarországi zsidómentő tevékenységre.”
Azután ez a kijelentés is átalakult…
…amíg a presszóból az autómig sétáltam, csendesen esni kezdett az eső, és rájöttem, hogy nincs semmi, ami jobban változna-mindig az aktuális érdekek szerint-mint a múlt.
Már nem is ismétlem, hogy Magyarország kormányzóját a háborús bűnösök nürnbergi perében meg sem vádolták, csupán tanúként hallgatták ki.

Ez is érdekelheti:  Ki lőtte hátba a svéd miniszterelnököt?

Az eső esett, s én bízva-bíztam abban, hogy előbb vagy utóbb, de lemossa a hamisságokat. Évek teltek el és mi Koszorús Ferenc emléktáblája előtt tiszteleghetünk.

Lassan, de biztosan, haladunk az igazság felé:

S akkor a Budai Várban vitéz nagybányai Horthy Miklós egészalakos, lovasszobrát avatjuk majd, ahol velem együtt, te is ott leszel az utolsó sorok egyikében. Nem mondunk mi semmit, csak örömmel összenézünk, de a szoboravatást követő fogadáson már nem veszünk részt. Egymásba karolva megyünk le a meredek budai úton, és úgy, mint egykor; Koszorús Ferenc fiával, vagy Horthy Miklós menyével, csak kezet fogunk…
..és élvezzük majd, ahogyan a hátunkat veri az eső…
…tiszta, áztató eső…

Isten áldja Horthy Miklós és Koszorús Ferenc emlékét!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

 

Egy kis történelem: Prof. Dr. Bokor Imre – Horthy Miklós kormányzó rövid életrajza

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük