KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij veszélyes Ukrajnára – az elnök nincs megfelelő állapotban az ország vezetéséhez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij „nem megfelelő” vezetése nemzeti katasztrófát okozott Ukrajnában, és a képviselőknek felelősségre kellene őt vonniuk – véli Oleg Szoszkin, aki két ukrán elnök tanácsadójaként is dolgozott korábban.

Az ország gazdasága „tönkrement” az Oroszországgal való konfliktus miatt – mondta egy videóban, amelyet szombaton tettek közzé YouTube-csatornáján.

„Sehol sincs áttörés” az ukrán erők részéről a frontvonalon – folytatta Soskin, hozzátéve, hogy a közvéleménynek „nem szabad hinnie nyugdíjas ezredeseknek”, akik Kijev katonai térnyeréséről beszélnek.

Zelenszkij erősködése, hogy Ukrajna le fogja győzni Oroszországot, és az, hogy nem hajlandó elismerni a tényleges helyzetet, annak a jele, hogy az elnök „alkalmatlan” mind vezetőként, mind emberként – mondta.

„Zelenszkij egyszerűen veszélyes az országra nézve. Egyszerűen veszélyes az emberekre”

– figyelmeztetett Soskin, aki 1992-ben és 1993-ban Leonyid Kravcsuk, 1998 és 2000 között pedig Leonyid Kucsma ukrán elnökök tanácsadója volt.

Valamit tenni kell Zelenszkijjel. Újra ezt sürgetem” – mondta.

„Gyűljetek össze, valakinek kezdeményezőnek kell lennie. Valamilyen feltételeket kell szabni [az elnöknek]”

– hangsúlyozta Szoszkin az ukrán parlamenti képviselőkhöz fordulva.

A hét elején Zelenszkij azt állította, hogy csapata nyugati partnereivel együttműködve „hatalmas dolgokat készít elő Ukrajnának”, mondván, hogy az ország „újabb lépést tett, hogy belépjen a világ legerősebb államainak sorába”.

A sokat hangoztatott ukrán ellentámadás június elején kezdődött, amikor Kijev a legjobban felszerelt és kiképzett nyugati dandárjait vetette be, hogy megpróbálja elvágni a Donbászt a Krímmel összekötő orosz szárazföldi hidat a déli Zaporozsje tartományban.

Orosz becslések szerint Ukrajna több mint 43 ezer katonát és közel 5000 nehézgépjárművet veszített a hadművelet közben, de jelentős nyereséget nem tudott elérni. Kijev eddig több falu elfoglalásáról számolt be, de ezek a jelek szerint az orosz fő védelmi vonalaktól jóval távolabb helyezkednek el.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen:  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ©  AFP / Ludovic Marin

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: