TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Belecsapódott a Holdba a Luna-25 orosz űrszonda

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Holdnak ütközött az orosz Luna-25 automata bolygóközi űrállomás – közölte a Roszkoszmosz űrügynökség.

Az előzetes elemzések eredményei szerint, a Luna-25 űreszköz letért a kijelölt pályáról, majd a Hold felszínébe csapódott – közölte a Roszkozmosz vasárnap.

A szondának szombaton kellett volna jelet kapnia a leszállás előtti elliptikus pálya kialakítására, de a kommunikáció az eszközzel megszakadt – jelentette az ügynökség. A szombati és vasárnapi erőfeszítések az űrhajó helyzetének meghatározására és a kapcsolat helyreállítására sikertelenek voltak.

A Roszkozmosz közlése szerint több ügynökség képviselőiből álló bizottságot állítanak fel a szonda elvesztése okainak megállapítására.

A Luna-25-öt augusztus 11-én egy Szojuz 2.1b rakétával indították az oroszországi Távol-Keleten, az Amur régióban található Vosztocsnij űrközpontból. Ez volt az első szonda, amelyet Oroszország a szovjet korszak óta a Holdra küldött.

A küldetés fő célja a holdi talaj vizsgálata jég jelenlétének kimutatása volt, a Roszkozmosz azt is elmondta, hogy a puha leszállás technológiáját is tesztelni akarja, valamint hosszú távú kutatásokat kíván végezni a holdi exoszféráról és a déli pólus felszínének felső rétegéről.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Roszkoszmosz

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ismét megostromolják a román nacionalisták Úzvölgyét!

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük