KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij: Ukrajnából egy “nagy Izrael” lesz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán elnök azt jósolja, hogy a konfliktus befejezése után katonák fogják felügyelni a közterületeket Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna Izraeltől fog inspirációt meríteni jövőbeli biztonsági intézkedései tekintetében, azzal érvelve, hogy egy “abszolút liberális” Kijev most “lehetetlen” Moszkva február végi támadása után.

Az elnök kedden újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a biztonság lesz az ukránok “első számú” kérdése a következő évtizedben, sőt, odáig ment, hogy tartós fegyveres katonai jelenlétet jósolt az utcákon.

“Ukrajna biztosan nem lesz olyan, amilyennek a kezdetektől fogva akartuk. Ez lehetetlen. Abszolút liberális, európai – ilyen nem lesz” – mondta. “Egy ‘nagy Izrael’ leszünk, saját arculattal. Nem fogunk meglepődni, ha a fegyveres erők vagy a Nemzeti Gárda képviselői ott lesznek a mozikban, a szupermarketekben, és fegyveres embereken” – fogalmazott.

A Haaretz című lap, Zelenszkij kijelentései után elérte Jevgen Kornicsuk, Ukrajna izraeli nagykövetét, aki azt mondta, hogy “bármi is történik ezután, [a dolgok] Ukrajnában hasonlóak lesznek az izraeli biztonsági helyzethez”, hozzátéve azt is, hogy “több fegyveres embert fognak látni az utcákon, még akkor is, ha a dolgok békésebbé válnak, mint most”.

Az izraeliek egész történelmük során ellenséggel körülvéve éltek, és Ukrajna is így fog tenni” – folytatta.

Annak ellenére, hogy a múlt hónapban Zelenszkij és izraeli törvényhozók között rövid szóváltás alakult ki, miután az elnök a holokauszthoz hasonlította Ukrajna helyzetét, Naftali Bennett miniszterelnök többször is felajánlotta, hogy közvetít Kijev és Moszkva közötti tárgyalásokon, mondván, kötelességének érzi, hogy segítsen véget vetni a harcoknak. Törökország is hasonló szerepet játszott, az elmúlt hetekben többször is magas szintű tárgyalásokat tartottak az ország területén.

Zelenszkij márciusban a Knesszetben tett megjegyzéseiben nyíltan bírálta Tel-Avivot, “közömbösséggel” és “pártállás nélküli közvetítéssel” vádolva a kormányt, miközben katonai támogatást követelt Ukrajnának. Később azonban visszavonta ezeket a megjegyzéseket, és elismerte, hogy “Izraelnek megvannak a maga érdekei” és “stratégiája a polgárai védelmére”.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: „Rendkívül súlyos a helyzet”

“Izrael miniszterelnöke, Bennett úr megpróbálja megtalálni a tárgyalások módját, és mi hálásak vagyunk ezért” – mondta. “Hálásak vagyunk az erőfeszítéseiért, hogy előbb-utóbb megkezdődhessenek a tárgyalások Oroszországgal, esetleg Jeruzsálemben”.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük