ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij: Ukrajna lerohanása csak a kezdet, felkészül Moldova

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán elnök szerint Putyin más országokra is szemet vetett.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök péntek éjjeli videóüzenetében azt állította, hogy Moszkva nem áll meg Ukrajna elfoglalása után, más országokra is szemet vetett. Ezek között említette Moldovát. Zelenszkij azzal érvelt, hogy előző nap az orosz központi katonai körzet parancsnokhelyettese arról beszélt, hogy Oroszország célja a teljes dél-ukrajnai terület elfoglalása. Korábban már egyértelművé tették az oroszok, hogy a keleti szakadár területeket mindenáron megszállják.

A Reuters szerint ez azt jelenti, hogy megnyílik az út a Moldovától elszakadni kívánó, oroszbarát terület, Transznisztria, vagyis a Dnyeszter menti köztársaság irányába. Ott is alkalmazható a Krímben bevált taktika egy kamu népszavazással, amelyen a többségében oroszok által lakott régió „kinyilvánítja”, hogy nagyon szeretne csatlakozni Oroszországhoz.

Ha az oroszok elfoglalják a teljes déli területet, az azt jelenti, hogy Ukrajnának nem lesz kijutása a tengerhez, és az oroszok könnyedén megszállhatják Odesszát és Mikolaivet.

Kiemelt kép: EyePress News / EyePress via AFP

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: