KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij tanácsadója az Oroszországgal kötendő béke lehetőségéről nyilatkozott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Alekszej Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója azt mondta, hogy Moszkva és Kijev a következő hetekben aláírhatják a békemegállapodást. Oroszország február 24-én támadta meg a szomszédos államot.

„Úgy vélem, a legvalószínűbb, hogy májusra, május elején, vagy talán még korábban kötünk békemegállapodást. Meglátjuk, hogyan – mondta Arestovich hétfőn, amikor megjelent Mark Feygin politikai aktivista YouTube-csatornáján. Hozzátette, hogy a legjobb esetben az orosz csapatok kivonásáról szóló megállapodás akár „egy-két héten belül” is megszülethet.

A tanácsadó szerint a tárgyalások negyedik fordulója, amelyet hétfőn, videós linken folytattak le, valamivel „konstruktívabb” volt. Mihajlo Podoljak, egy másik ukrán elnöki tanácsadó azt mondta, hogy a tárgyalók „technikai szünetet” tartanak keddig, hogy tisztázzák az „egyéni definíciókat”.

A tárgyaló felek korábban megállapodtak a polgári evakuálási útvonalakról a harcok sújtotta városokból, például Mariupolból, az Azovi-tenger partján fekvő kikötőből, amelyet teljesen körülvesznek az orosz csapatok és a Donyecki Népköztársaság (DPR) erői.

A köztársaság a szomszédos Luganszki Népköztársasággal (LPR) együtt a 2014-es kijevi puccs után szakadt el Ukrajnától.

Zelenszkij keddi videobeszédében azt állította, hogy a 19 napos hadviselés alatt Oroszország 80 harci repülőgépet, valamint „tankok százait és több ezer egyéb felszerelést vesztett”. Az orosz védelmi minisztérium eközben hétfőn este arról számolt be, hogy közel 1300 ukrán harckocsit és egyéb páncélozott járművet, közel 600 különböző tüzérségi eszközt és 145 drónt semmisített meg.

Az EU-ban betiltott Russia Today nyománKiemelt kép: Egy lerombolt bérház Kijevben, Ukrajnában, 2022. március 14. © Aris Messinis/AFP Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Kilép a KDNP az Európai Néppártból

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük